Na dodávke systému pre daniarov zarábajú firmy s väzbami na M. Mikulčíka

NETKY.SK • 22 Február 2012, 07:44 • 2 min
Na dodávke systému pre daniarov zarábajú firmy s väzbami na M. Mikulčíka

Na dodávke systému pre daniarov zarábajú firmy s väzbami na M. Mikulčíka

slovakia

left justify in out

img

Na dodávke informačného systému pre projekt UNITAS zarábajú spoločnosti s väzbami na bývalého šéfa Daňového riaditeľstva (DR) SR Miroslava Mikulčíka. Informuje o tom denník Hospodárske noviny, pričom spomína dve firmy, Bank Pro Soft a Dimano, ktoré sú zapojené na dodávke časti systému KONS.
      V dozornej rade firmy Dimano sedel Mikulčík v rokoch 1998 až 2002. V rovnakom čase boli členmi jej predstavenstva Peter Distler či Roland Nohel. Tí vo firme pracujú dodnes. "Finančné riaditeľstvo ani ministerstvo financií nespresnilo, akú rolu Dimano zohrávalo v dodávkach modulu, ktorý je časťou informačného systému KONS," konštatujú HN v dnešnom vydaní.
      "Ministerstvo financií má uzavretú zmluvu na komplexnú dodávku so spoločnosťou IBM," reagoval pre denník hovorca rezortu financií Martin Jaroš. Dodávky súvisiace s vybudovaním administratívneho systému sú tak ukryté pod kontraktom medzi rezortom financií a IBM. Po zmene vlád ho Mikulčík, ešte ako šéf DR, pozmenil a dohodol takmer 60-% zľavu. Na základe dodatku si štát mohol od IBM objednávať aj práce, za ktoré podľa zmluvy nezodpovedá.
      Podľa informácií HN systém KONS nefunguje naplno. Programovať ho pravdepodobne sčasti mala okrem firmy Dimano aj firma Bank Pro Soft. V nej mala v minulosti podiel aj firma Bank Pro Team, v ktorej Mikulčík pracoval. Pracovníci daňovej správy pre HN priznali, že problémy majú aj s administratívnym systémom, ktorý je súčasťou KONS.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies