Na český festival Aerodrome príde aj numetalová kapela Korn

NETKY.SK • 14 December 2015, 13:33 • 2 min
Na český festival Aerodrome príde aj numetalová kapela Korn

BRATISLAVA - Prvým potvrdeným interpretom ďalšieho ročníka festivalu Aerodrome sa stala americká numetalová kapela Korn. Podujatie sa uskutoční 16. júna na pražskom výstavisku Letňany. Vstupenky sa dostanú do predaja v utorok 15. decembra.

slovakia

left justify in out

Kapela Korn vznikla v roku 1993 v kalifornskom Bakersfielde a jej zostavu momentálne tvoria spevák Jonathan Davis, gitaristi Brian "Head" Welch a James "Munky" Shaffer, basgitarista Reginald "Fieldy" Arvizu a bubeník Ray Luzier. Debutovú eponymnú štúdiovku vydali v roku 1994, no nezaznamenali s ňou výrazný úspech. Známejšími sa stali až vďaka druhému albumu Life Is Peachy (1996), ktorý sa dostal na tretiu priečku amerického rebríčka.

 

S nasledujúcimi štúdiovkami Follow The Leader (1998) a Issues (1999) tento rebríček už dobyli. Všetkých ďalších sedem štúdioviek vrátane zatiaľ poslednej The Paradigm Shift (2013) sa tiež umiestnilo v prvej desiatke Billboard 200. Medzi ich najznámejšie skladby patria A.D.I.D.A.S., Freak On A Leash, Make Me Bad, Here To Stay, Thoughtless, Did My Time či Twisted Transistor. Celkovo predali viac než 35 miliónov kópií albumov a sedem ráz ich nominovali na Grammy, pričom dvakrát si sošku aj odniesli.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies