Na americkú základňu zaútočili drony

NETKY.SK • 15 August 2022, 20:57 • 2 min
Na americkú základňu zaútočili drony

BEJRÚT – Na základňu at-Tanf v Sýrii, ktorú používa koalícia vedená Spojenými štátmi, zaútočili v pondelok bezpilotné lietadlá.

slovakia

left justify in out

Bezprostredne neboli hlásené žiadne zranenia ani obete na životoch. TASR o tom informuje na základe správy AFP. Koaličné jednotky „zareagovali na útok viacerých bezpilotných vzdušných systémov v blízkosti (základne) at-Tanf Garrison približne o 6:30 h (o 5:60 h SELČ)," uvádza sa vo vyhlásení koalície.
 

      

Koalícia ďalej uviedla, že jej sily zachytili jeden dron, zatiaľ čo ďalšie bezpilotné lietadlo explodovalo v oblasti, kde pôsobí povstalecká skupina Nová Sýrska armáda podporovaná Washingtonom.

 

      

Americké a spojenecké jednotky sú na základni známej ako at-Tanf umiestnené s cieľom poskytovať výcvik sýrskym silám v rámci boja proti militantom zo skupiny Islamský štát. Základňa sa nachádza tiež pri ceste, ktorá je dôležitou pre Iránom podporované jednotky v Sýrii.

 

Možno vás zaujme: Rusko je pripravené poskytnúť zbrane svojim spojencom, vyhlásil Putin!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies