V dôsledku pandémie sa bez práce ocitlo takmer 200 tisíc Slovákov a Sloveniek

NETKY.SK • 11 December 2020, 12:35 • 2 min
V dôsledku pandémie sa bez práce ocitlo takmer 200 tisíc Slovákov a Sloveniek

BRATISLAVA – Na základe údajov Štatistického úradu SR počet nezamestnaných rastie a tempo prepúšťania sa za posledné mesiace v dôsledku druhej vlny pandémie zrýchlilo.

slovakia

left justify in out

Úrady práce aktuálne evidujú približne 196,5 tisíc nezamestnaných, čo je oproti minulému roku o viac ako 35,5 tisíc ľudí. Miera nezamestnanosti sa medziročne zvýšila o 1,3 percenta na 7,2 %, čo je úroveň nezamestnanosti spred dvoch rokov.

 

V dôsledku koronakrízy rástla najmä krátkodobá nezamestnanosť, to znamená, že každý druhý človek, ktorý sa ocitol bez práce sa stal nezamestnaným v priebehu posledného pol roka.

 

img

 

Negatívne dopady pandémia nového koronavírusu sa pritom najviac dotkli produktíneho obyvateľstva vo veku od 35-49 rokov a u mladšej generácie vo veku od 25-34 rokov. Zároveň sa však znížil počet nezamestnaných vo veku od 50-59 rokov.

 

img

 

Medzi regióny, v ktorých sa za posledné obdobie najviac prepúšťalo sa zaradil Trenčiansky, NitrianskyPrešovský či Košický kraj. Naopak najmenej sa prepúšťalo v Bratislavskom kraji, kde je zároveň aj najnižšia miera nezamestnanosti v rámci celého Slovenska dosiahla úroveň 3,6%.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies