Počas Vianoc majú aj orechy v kúte. Akú špeciálnu polievku robí šéfka mesta Šatana a Višňovského?

NETKY.SK • 22 December 2020, 14:44 • 2 min
Počas Vianoc majú aj orechy v kúte. Akú špeciálnu polievku robí šéfka mesta Šatana a Višňovského?

Najvyššia reprezentantka mesta „Žochárov“, ako sa zvyknú prezývať toto mesto Miroslava Šatana a Ľubomíra Višňovského, prezradila, čo jej bude najviac chýbať.

slovakia

left justify in out

Alexandra Gieciová vianočné sviatky prežíva aj s rešpektovaním rôznych tradícií a zvyklostí. „Vianoce sú pre mňa oslavou rodiny. A s ňou trávim vianočný čas aj ja,“ prezradila s tým, že sa nesmie zabúdať ani na tieto tradície. „K Štedrému večeru u nás patrí modlitba, sviečka, oblátky s medom a cesnakom, orechy obdarovávajúce kúty, tanier pre pocestného, koledy,“ vysvetlila.

 

 

Primátorka priznala, že jedným z najdôležitejších jedál u nich je šošovicová polievka s hríbami, ktorá „má na Vianoce úplne inú chuť“. Teší sa už na čas, keď bude môcť aj ona prispieť k výzdobe stromčeka, no hlavnú úlohu v kreativite majú deti. „Je to čas, ktorý patrí iba nám. A ten si vychutnávam,“ povedala s radosťou.

 

Nielen počas najkrajšieho sviatku v roku sa snaží žiťv prospech ľudí. „Vianoce pre mňa znamenajú otvoriť svoj dom veľkej rodine. V duchu múdreho výroku ´Nestavaj veľký plot, kúp si veľký stôl´, sme tak urobili aj u nás,“ povedala s tým, že sa ich zmestí veľa, aj keď to tentokrát bude obmedzené na tzv. bublinu.

 

 

Alexandra Gieciová si uvedomuje, že toto je špecifický rok a poznačené ním budú aj sviatky narodenia Ježiša Krista. Chýbať jej však budú koledníci. No vie aj to, že dôležitejšie ako voľný pohyb po meste a obchodoch je niečo iné. „Ak mám okolo seba svojich blízkych, vstúpila do mojej rodiny láska, nemôže existovať nič, čo by mi mohlo chýbať,“ prezradila s dôvetkom, že si to uvedomuje stále intenzívnejšie.

 

Je vďačná za duchovné dary, ktoré dostáva nielen na Vianoce. „Rodina je dar a ja som zaň vďačná. Nič si vďaka nej nemusím odoprieť,“ povedala s tým, že preto u nej Vianoce nebudú iné. Akurát by si priala jednu vec. „Možno by som iba chcela vrátiť čas. Deti odrástli, vedia, odkiaľ sú darčeky a chýba mi ich rozžiarený pohľad,“ uzavrela primátorka mesta Žochárov, kde vyrastali niekdajší hokejisti Miroslav Šatan a Ľubomír Višňovský

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona