Na albume Alicea Coopera hosťujú Paul McCartney či Dave Grohl

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 16:26 • 2 min
Na albume Alicea Coopera hosťujú Paul McCartney či Dave Grohl

LOS ANGELES - Americký spevák Alice Cooper prezradil, že na jeho pripravovanom novom albume hosťuje niekoľko známych interpretov.

slovakia

left justify in out

Patria medzi nich Paul McCartney, Dave Grohl, Brian Johnson či syn Ringa Starra Zak Starkey. Hudobník uviedol, že všetkých spomínaných budú môcť fanúšikovia a fanúšičky počuť "tam, kde by to nečakali". "Album je hotový. Je zmixovaný a pripravený na vydanie. Veľmi, veľmi sa z neho teším," dodal.

 

Novinka by sa mala dostať na trh tento rok a ponúkne coververzie skladieb rôznych interpretov. Album vyjde ako pocta takzvaným Hollywood Vampires, medzi ktorých patrili okrem Coopera aj John Lennon, Jim Morrison, Jimi Hendrix, Keith Moon, Harry Nilsson alebo Marc Bolan. Išlo o skupinku muzikantov, ktorí sa spolu v 70. rokoch minulého storočia zabávali v kluboch. Štúdiovka bude obsahovať aj skladbu All My Dead Drunk Friends, ktorú 67-ročný rodák z Detroitu v Michigane napísal spolu s hercom Johnnym Deppom a producentom Bobom Ezrinom.
Cooper prezradil novinky o albume pre americký týždenník Billboard počas rozhovoru pred VIP šou, ktorá sa konala v Detroite v rámci otvorenia obchodu návrhára Johna Varvatosa. Hudobník počas večera zahral skladby ako Foxy Lady od Jimiho Hendrixa, Break On Through (To the Other Side) od The Doors, My Generation od The Who či Brown Sugar od The Rolling Stones. Či sa budú tieto hity nachádzať na novinke, však nepotvrdil. "To teraz naozaj nemôžem povedať, ale ak sa nad tým zamyslíte, kto patril medzi Hollywood Vampires?," vyjadril sa a vymenoval už spomínaných členov.

 

Alice Cooper, vlastným menom Vincent Damon Furnier, sa na hudobnej scéne pohybuje od 60. rokov minulého storočia. Začínal ako spevák kapely Alice Cooper, ktorú tvorili aj Glen Buxton, Michael Bruce, Dennis Dunaway a Neal Smith. Kapela vydala sedem albumov, pričom najúspešnejšia bola šiesta štúdiovka Billion Dollar Babies (1973). Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako I'm Eighteen či School's Out. Spevák si neskôr osvojil meno skupiny a odštartoval sólovú kariéru. V roku 1975 vydal album Welcome To My Nightmare, v septembri 2011 na trh uviedol 19. sólovku Welcome 2 My Nightmare, ktorá je aj jeho zatiaľ poslednou. Kapelu Alice Cooper uviedli v roku 2011 do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies