Myslel si, že našiel bombu, no bola to cukina

NETKY.SK • 4 November 2017, 07:46 • 2 min
Myslel si, že našiel bombu, no bola to cukina

BERLÍN - Dôchodca z nemeckého mesta Bretten sa obával, že vo svojej záhrade objavil nevybuchnutú bombu z druhej svetovej vojny. K podozrivému nálezu preto privolal políciu, ktorá však skonštatovala, že ide o obrovskú cukinu, informovala v piatok s odvolaním sa na nemecké médiá spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Päťkilogramovú cukinu zrejme len 81-ročnému seniorovi niekto prehodil cez plot, uviedla ďalej polícia. Dodala však, že zhruba 40-centimetrová zelenina "naozaj vyzerala ako bomba".

 

Pre jej nález však našťastie v Brettene ležiacom pri meste Karlsruhe v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko nedošlo k nijakej evakuácii obyvateľov, dodala BBC. Dôchodca po uistení, že skutočne nejde o bombu, navyše cukinu aj sám zlikvidoval.

 

Nálezy bômb a nevybuchnutej munície z čias druhej svetovej vojny nie sú ani 72 rokov po jej skončení v Nemecku ničím neobvyklým. Takéto relikty robotníci často objavia počas výkopových stavebných prác.

 

K doposiaľ najväčšej povojnovej evakuácii v Nemecku došlo 3. septembra vo Frankfurte nad Mohanom. Svoje domovy vtedy muselo pre nevybuchnutú bombu britskej výroby vážiacu 1,8 tony opustiť približne 65.000 obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies