Mynář: Na Pražskom hrade nekončím, je to hlúposť

NETKY.SK • 25 November 2013, 18:23 • 2 min
Mynář: Na Pražskom hrade nekončím, je to hlúposť

PRAHA - Vratislav Mynář, vedúci Kancelárie prezidenta ČR Miloša Zemana, dementoval dnes informácie, podľa ktorých skončí vo funkcii krátko po Novom roku, a to bez ohľadu na chýbajúcu bezpečnostnú previerku, ako o tom informoval server Týden.cz.

slovakia

left justify in out

Pre server Lidovky.cz Mynář zase uviedol, že vo funkcii zostáva a na Pražskom hrade zostane pravdepodobne až do konca mandátu súčasnej hlavy štátu. Správy o svojom údajnom odchode z hradu označil za hlúposti. Mynářovi chýba bezpečnostná previerka na stupeň tajné alebo prísne tajné. Prezident už skôr dal najavo, že ju bude vyžadovať a pokiaľ ju kancelár nezíska, bude musieť z funkcie odísť.

Šéf prezidentskej kancelárie však dnes v esemeske na správu o jeho blížiacom sa konci vo funkcii reagoval slovami: "Áno, je pravda, že po Novom roku 2018 pravdepodobne skončím ako kancelár, pokiaľ nebude pán prezident chcieť znova kandidovať a nebude zvolený. Inak je to hlúposť ako vždy a všetko na túto tému".

Mynář už opakovane avizoval podanie žiadosti o previerku, pre ktoré podľa vlastných slov zhromažďuje všetky podklady. Malo by sa tak stať do konca roka. Hovorkyňa hlavy štátu Hana Burianová dnes Mynářove slová potvrdila s tým, že sa tak stane čoskoro a že pre prezidenta bude pracovať aj naďalej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies