Mužovi, ktorý metanolom pripravil o život exmanželku, zvýšili trest

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 19:04 • 2 min
Mužovi, ktorý metanolom pripravil o život exmanželku, zvýšili trest

PRAHA - Na 14 rokov väzenia za vraždu exmanželky s využitím metanolu odsúdil dnes v Prahe odvolací Vrchný súd šesťdesiatnika, ktorý však vinu opakovane poprel.

slovakia

left justify in out

Už prvostupňový súd zaviazal odsúdeného uhradiť 240.000 Kč ako náhradu škody obom dospelým potomkom, ktoré mal s exmanželkou, jeho verdikt bol však podstatne miernejší a znel 11 rokov väzenia.
     

Informovali o tom internetové servery Novinky.cz a iDNES.cz.
     

Václav V. žil s bývalou manželkou pod jednou strechou. Ich spolužitie sprevádzali hádky, ktoré viedli muža podľa žaloby k rozhodnutiu ženu zlikvidovať. Použil na to metanol, ktorý jej prilieval do alkoholických nápojov. Spoliehal sa údajne na to, že manželku budú považovať za ďalšiu obeť metanolovej aféry.
     

Obžalovaný sa síce priznal, že vlani v marci pripravil smrtiaci koktail s obsahom metanolu, o ktorého účinkoch údajne nemal potuchy, avšak pre vlastnú potrebu. "Mal som v pivnici asi 40 rokov fľaštičku dvoch deci metanolu, čo bolo palivo do leteckých modelov. Skúsil som zmes vyrobiť a umiestnil som ju do súkromnej chladničky," vyhlásil. Podľa vlastných slov metanol zmiešal v pomere asi jedna k jednej s vodkou a dal si dvoch alebo troch panákov, ale veľmi mu to nechutilo. Zvyšok dal do chladničky s tým, že by to v budúcnosti mohol použiť ako rozpúšťadlo. Znalci však dospeli k záveru, že obsah metanolu bol vo vražednej zmesi podstatne vyšší.
     

Obžalovaný sa v súdnej sieni vyhlásil za nevinného, pretože, ako formuloval, váži si každý život a premyslene nič z toho, o čom hovorila obžaloba, neurobil. Dnes vyjadril krátko ľútosť nad tým, čo sa stalo.
     

Predsedníčka odvolacieho senátu jeho argumentácii neuverila, navyše konštatovala, že čin javí známky rafinovanosti, že bol pri ňom naplánovaný čas, miesto i spôsob realizácie.
     

Žalobca, ktorý sa proti prvostupňovému rozsudku odvolal podobne ako obžalovaný, požadoval o dva roky vyšší trest, teda 13 rokov väzenia, s dnešným verdiktom však bol spokojný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies