Muža uniesli obchodníci s ľuďmi ako batoľa, rodičia ho našli po 32 rokoch

NETKY.SK • 22 Máj 2020, 12:32 • 2 min
Muža uniesli obchodníci s ľuďmi ako batoľa, rodičia ho našli po 32 rokoch

Číňan, ktorého ako malé dieťa uniesli obchodníci s ľuďmi, sa v pondelok po tridsiatich dvoch rokoch stretol so svojimi rodičmi. Muž menom Mao Jin zmizol v roku 1988 vo veku dvoch rokov, keď sa v meste Si-an vracal s otcom domov z jaslí. Rodičia po synovi neúnavne pátrali od chvíle jeho zmiznutia a v rámci svojej kampane pomohli nájsť aj ďalšie stratené deti.

slovakia

left justify in out

Maova matka Li Ťing-č po synovom zmiznutí skončila v práci a začala niekoľko desaťročí trvajúce pátranie, počas ktorého poslala či rozdala viac ako stotisíc letákov a o svojom údele prehovorila v rade televíznych relácií. Svoju snahou pomohla ďalším 29 rodinám nájsť ich nezvestné deti.

 

Predaný za 800 eur
"Motivuje ma nádej. Verím, že jedného dňa nájdem svojho syna," vyhlásila Li Ťing-č a opätovného stretnutia sa nakoniec skutočne dočkala. Polícia v apríli dostala informáciu o chlapcovi zo Si-anu, ktorého obchodníci predali za šesťtisíc juanov, približne 800 eur, do šesťsto kilometrov vzdialeného mesta.


Vyšetrovatelia k Maovému nájdeniu použili technológiu na rozpoznávanie tvárí. Experti pomocou snímok z detstva vytvorili Maovu súčasnú podobu a porovnali ju s fotografiami v národnej databáze. Mužovu skutočnú identitu následne potvrdil test DNA a polícia začala chystať rodinné stretnutie.

To sa odohralo v pondelok za účasti mnohých televíznych kamier i novinárov. Rodina si vbehla do náručia a Maov otec Mao Čen-ťing slzil dojatím. Svojho syna stratil len kvôli chvíľke nepozornosti. Batoľa ho na ceste domov poprosilo o vodu, pre ktorú otec zašiel do blízkeho hotela. Keď sa vrátil von, chlapec už tam nebol.

"Chcela by som sa poďakovať desiatkam tisíc ľudí, ktorí nám pomohli," uviedla šťastná matka. "Nemôžem uveriť, že potom, čo sme pomohli nezvestným deťom nájsť ich rodinu, som aj ja našla svojho vlastného syna," dodala podľa denníka The Guardian.

 

 

O unesené deti majú záujem sirotince
Mao prežil svoj doterajší život pod menom Ku Ning-ning v meste Mien-jang v provincii S'-čchuan, kde pracuje ako návrhár interiérov. O tom, že sa pred tromi desaťročiami stal obeťou únosu, nemal ani tušenie. Teraz chce stráviť niekoľko dní s rodičmi. "Neviem, čo prinesie budúcnosť," hovorí.

 

Záujem o unesené deti majú tiež sirotince, ktoré vyberajú poplatok od adoptívnych rodičov zo zahraničia. Tí o pôvode detí nič netušia a domnievajú sa, že ich zachraňujú.


Čínski úradníci v minulom roku sa pomocou testov DNA spojili s rodinami viac ako 6 300 stratených detí. Toto číslo však predstavuje len zlomok všetkých nezvestných maloletých.


Čínska charita Baby Home pomáhajúca rodinám nájsť unesených príbuzných dostala od roku 1978 správu o takmer 36-tisícoch prípadov. Skutočné číslo však bude pravdepodobne ešte oveľa vyššie.


K rodičom sa v Číne vráti len zlomok unesených detí
Čína s únosmi detí a obchodovaním s ľuďmi bojuje dlhodobo. Niektoré z maloletých ich únoscovia donútili k žobrote na uliciach, krádežiam, nútenej práci alebo sexuálnemu otroctvu. Za iné zaplatili manželské dvojice túžiace po synovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies