Muža a ženu ukameňovali za cudzoložstvo

NETKY.SK • 17 Február 2014, 22:09 • 2 min
Muža a ženu ukameňovali za cudzoložstvo

KVÉTA - Mladého muža a ženu ukameňovali v odľahlej časti pakistanskej provincie Balúčistán za to, že sa údajne dopustili cudzoložstva.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes miestna polícia, na ktorú sa odvolala agentúra Reuters.
      

Obaja zavraždení milenci mali okolo tridsať rokov a boli zosobášení s inými partnermi, uviedlo ministerstvo vnútra Balúčistánu.
      

V súvislosti s vraždou mladého páru zatkla polícia otca a brata zavraždenej spolu s mužovým strýkom a otcom, ako aj duchovného, ktorý cez víkend vydal príkaz na ukameňovanie dvojice. Polícia zadržala aj ďalšieho muža spojeného s obvineným duchovným.
      

"Je to hanebný čin a ľudia, ktorí sa na ukameňovaní muža a ženy podieľali, budú postavení pred spravodlivosť," dodalo ministerstvo vnútra Balúčistánu.
      

Telo ukameňovanej ženy exhumujú za účelom vykonania súdne pitvy, mužov hrob však polícia ešte stále hľadá.
      

Ukameňovanie je jeden zo spôsobov vykonania trestu smrti, pri ktorom dav ľudí hádže kamene do spútaného odsúdeného vinníka. Používal sa najmä v staroveku a v stredoveku, v súčasnosti sa uplatňuje v niektorých moslimských krajinách, ale v Pakistane je oficiálne zakázaný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies