Muž si vzal najškaredšiu ženu planéty, aby na nej v cirkuse zarobil. Po jej smrti sa zachoval neuveriteľne hanebne

NETKY.SK • 17 Október 2017, 15:38 • 2 min
Muž si vzal najškaredšiu ženu planéty, aby na nej v cirkuse zarobil. Po jej smrti sa zachoval neuveriteľne hanebne

Ľudská krutosť niekedy nemá hraníc. Do problémov sa môžete dostať čímkoľvek, tým aké máte pohlavie, tým ako vyzeráte, tým koľko máte peňazí, či farbu pleti.

slovakia

left justify in out

Veľa zlého si od vlastného národa „užila“ aj Julia Pastrana, ktorú prezývali najškaredšia žena planéty. Narodila sa v Mexiku v roku 1834. Trpela hypertrichózou – čo znamená, že celé telo mala pokryté vlasmi. Vedci si to v tej dobe nevedeli vysvetliť. Julia musela znášať nepríjemné posmešky  a urážlivé poznámky. Ľudia, ktorí mali to šťastie, že sa narodili „normálni“ sa na nej zabávali a tvrdili, že jej matka mala románik s orangutanom.

 

Julia účinkovala v cirkuse a o pozornosť nemala núdzu. Jej vystúpenia boli vždy vypredané.

 

img

 

Možnosť zarobiť na jej nešťastí vycítil aj Američan Wrights. Po ňom sa pri Pastrane vystriedalo niekoľko rôznych manažérov, až skončila u svojho partnera Theodora Lenta. Ten ju chcel najskôr vydať za najbohatšieho ženícha, no napokon si ju vzal sám, práve preto, koľko za vystúpenia zarábala.

 

Kaya so slávnych Pussycat Dolls opísala „špinavý“ Hollywood: Neboli sme speváčky ale prostitútky za pár dolárov

 

V roku 1859 začala vystupovať aj v Moskve, kde časom otehotnela. Narodil sa jej synček, ktorý bol tiež nadpriemerne chlpatý, avšak po troch dňoch zomrel. Krátko po ňom pre popôrodné komplikácie odišla zo sveta aj samotná Julia.

 

Jej „milujúci“ manžel sa veľmi nenaplakal a viac ho trápilo, že nemôže zastaviť turné. Profesora Sukolova z moskovskej univerzity požiadal o povolenie na zabalzamovanie jej tela aj jej syna. Potom prišiel na trh s novou šou, ktorá prerazila až do Anglicka.

 

img

 

Lent dokonca vypátral inú ženu s rovnakou chorobou. Vzal si ju za ženu a premenoval ju Seňora  Pastrana. Tá vo vystúpeniach nahradila Juliu, a bola prezentovaná ako jej sestra.

 

Podnikavý Lent neskôr skončil na psychiatrii. Práva na balzamované telá mŕtvol potom putovali z ruky do ruky.

 

V roku 1976 vandali zmrzačili múmiu novorodenca, jeho pozostatky potom zožrali potkany. Až v roku 2012 sa univerzita v Osle dohodla na prenose Pastraniných pozostatkov do Mexika, kde ju pochovali.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies