Mazurek to riadne prehnal. Musí zaplatiť Sabakovi takúto sumu!

NETKY.SK • 29 December 2021, 19:49 • 2 min
Mazurek to riadne prehnal. Musí zaplatiť Sabakovi takúto sumu!

Poslanec parlamentu pôsobiaci v mimoparlamentnom hnutí Republika Milan Mazurek má zaplatiť infektológovi Petrovi Sabakovi nemajetkovú ujmu vo výške 20 000 eur.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je video na sociálnej sieti, v ktorom ho kritizoval v súvislosti s COVID-19. Okresný súd (OS) Kežmarok o tom rozhodol 6. decembra neodkladným opatrením. Rozhodnutie nie je právoplatné. Mazurekovi plynie lehota na podanie opravného prostriedku.

 

img

 

Okrem peňažného trestu má poslanec vymazať video a na sociálnej sieti zverejniť ospravedlnenie. Poslanec podľa rozhodnutia súdu obsahom videa neoprávnene zasiahol do práv žalobcu. „Súd žalovanému uložil povinnosť uvedený zverejnený príspevok spolu s videom a rovnako uvedený zdieľaný príspevok s videom a všetky textové komentáre k príspevkom natrvalo vymazať zo svojho profilu, a to do troch dní od vykonateľnosti rozhodnutia," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove a okresných súdov v jeho pôsobnosti Ivana Petrufová.

 

img

 

Ako vyplýva zo stanoviska súdu, Mazurek môže teraz podať proti Sabakovi žalobu o určenie, že zverejnením videa nedošlo k neoprávnenému zásahu do jeho práva na ochranu osobnosti. Pokiaľ by jej súd vyhovel, uznesenie o neodkladnom opatrení, podľa ktorého má lekárovi zaplatiť 20 000 eur, by súd zrušil.

 

Mazurek označil rozhodnutie za bezprecedentné. Avizoval, že na sudcu podá trestné oznámenie za ohýbanie práva. Tvrdí, že zneužil predbežné neodkladné opatrenie, aby v expresnom čase mohol vydať šialený rozsudok bez súdu a bez možnosti sa efektívne brániť. Tvrdí, že cieľom je, aby odišiel z politiky.

 

 

„Sudca Juraj Šteffel zo súdu v Kežmarku sa rozhodol ničiť mi život len preto, že môže. Ja to však takto nenechám a na tohto bezcharakterného človeka podám trestné oznámenie za ohýbanie práva," napísal Mazurek.

 

Prečítajte si: NAKA obvinila niekoľko ľudí, ktorí obhajujú ulicu pomenovanú po Tisovi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies