Muž sa vyhrážal rodine, polícia ho spacifikovala

NETKY.SK • 25 Marec 2017, 10:43 • 2 min
Muž sa vyhrážal rodine, polícia ho spacifikovala

BRATISLAVA - V piatok popoludní bratislavskí policajti spacifikovali muža, ktorý mal ohrozovať svojich príbuzných, za použitia donucovacích prostriedkov.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa bratislavskej polície Tatiana Kurucová, žena zavolala na linku 158 a oznámila, že musela ujsť z bytu na Toplianskej ulici v bratislavskej Vrakuni pred bratom, ktorý ju tam pod vplyvom omamných a psychotropných látok ohrozoval nožom. „Uviedla, že v byte sa naďalej spolu s bratom nachádza ďalšia sestra so svojím manželom, ktorá sa z obavy o svoj život a zdravie pred agresívnym mužom zamkla v jednej z izieb bytu. Ďalej uviedla, že brat sa už v minulosti dopustil násilných trestných činov. Hodnovernosť prijatého oznamu policajti okamžite preverili,“ informovala Kurucová s tým, že na miesto sa okamžite dostavili  policajti, hliadka  služobnej kynológie a policajný vyjednávač, ktorí sa snažili komunikovať s mužom a odvrátiť jeho konanie od útoku.

Podľa hovorkyne muž na výzvy policajtov nereagoval, po byte sa naďalej pohyboval s mačetou v ruke, ktorej použitím sa vyhrážal zakročujúcim policajtom a keďže nebolo  zrejmé, či sa v jeho blízkosti nenachádza osoba ohrozená na živote a zdraví, polícia zakročila. „Policajti dvere na byte prekonali a muža spacifikovali za použitia donucovacích prostriedkov. Na odvrátenie hroziaceho nebezpečenstva použili v súlade so zákonom služobnú zbraň, podozrivý utrpel strelné poranenie v oblasti dolnej končatiny,“ uviedla s tým, že po spacifikovaní a zadržaní tohto muža policajti vyrozumeli rýchlu zdravotnú službu, ktorá mužovi poskytla odbornú pomoc a mimo ohrozenia života ho previezli do nemocnice v Ružinove.

Zakročujúcim policajtom neboli spôsobené žiadne zranenia, ktoré by si vyžadovali zdravotnícke ošetrenie. Vecou sa v súčasnosti zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II. Ďalšie okolnosti v súčasnosti vyšetrujú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies