Muž sa tretíkrát narodil: Prežil útoky z 11. septembra aj streľbu v Bataclane!

NETKY.SK • 24 November 2015, 08:13 • 2 min
Muž sa tretíkrát narodil: Prežil útoky z 11. septembra aj streľbu v Bataclane!

PARÍŽ - Američan Matthew má vo svojom živote obrovské šťastie. Tento muž má 36 rokov a vo svojom živote už prežil dva teroristické útoky. Francouzský deník Le Monde jeho priezvisko z bezpečnostných dôvodov radšej neuvádza.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Matthew sa nachádzal 11. septembra 2001 v Svetovom obchodnom centre v New Yorku keď teroristi zaútočili lietadlom na budovu a tak isto sa nachádzal aj na  koncerte 13. novembra v parížskom klube Bataclan.

 

Matthew spomína, že vo chvíli, keď vrazilo lietadlo do severnej veže bol na prízemí druhej budovy, ktorú teroristi zasiahli o švrť hodinu neskôr. Našťastie sa mu podarilo dostať včas do bezpečia. 

 

 

Netušil však, že o pár rokov neskôr sa pozrie smrti piamo do očí. Utekal som cez polovicu Manhattanu, ale to čo som zažil v Bataclane bolo tisíckrát horšie, vzpomína pre deník Le Monde. 

 

Keď prišli prvé výstrely, hneď vedel čo sa deje a dal sa na útek. Jedna strela ho však zasiahla do lýtka. Matthew ostal ležať medzi mŕtvymi návštevníkmi. Keď útočníci museli nabíjať, sa odplazil na ulicu. Tam si ho všimol redaktor denníka Le Monde Daniel Psenny, ktorý býval oproti koncertnej sály Bataclan. Redaktor si myslel, že je už po útoku a preto vyšiel na ulicu a snažil sa odtiahnuť Matthewsa do svojho bytu. V tom ho útočníci zasiahli do ruky. Našťastie sa však podarilo dostať obidvom mužom do bezpečia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies