Muž, ktorý chcel zabiť Obamu, dostal trest smrti

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 11:16 • 2 min
Muž, ktorý chcel zabiť Obamu, dostal trest smrti

SIOUX FALLS - Súd v americkom štáte Južná Dakota v utorok definitívne udelil trest smrti Jamesovi McVayovi, ktorého usvedčil z vraždy istej ženy.

slovakia

left justify in out

Skutok mal byť súčasťou plánov na spáchanie atentátu na prezidenta Baracka Obamu. Porota sa na najvyššom treste zhodla jednohlasne - ak by tak neurobila, McVay by vyviazol len s doživotím.

 

Američan sa k vražde 75-ročnej Maybelle Scheinovej z roku 2011 priznal. Po brutálnom čine ukradol jej auto a namieril si to do Washingtonu, kde chcel zabiť Obamu. Neskôr ho však zatkli v meste Madison v štáte Wisconsin. O McVayovom treste smrti musí ešte definitívne rozhodnúť Najvyšší súd v Južnej Dakote. Verdikt už teraz niektorí kritizujú, keďže McVay mal v minulosti závažné psychické problémy a stále panujú pochybnosti o úrovni jeho mentálneho zdravotného stavu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies