MS2018: Modrič si prešiel športovou drámou, Chorvátsko má nového hrdinu, brankára Subašiča

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 09:19 • 2 min
MS2018: Modrič si prešiel športovou drámou, Chorvátsko má nového hrdinu, brankára Subašiča

NIŽNIJ NOVGOROD - "Bol to najdramatickejší zápas doterajšieho priebehu majstrovstiev sveta. V úvodných štyroch minútach padli dva góly. Futbalisti neskôr hrali aj predĺženie, v ktorom si svoju športovú drámu prežil Luka Modrič. Našťastie, Danijel Subašič bol v jedenástkovom rozstrele naším hrdinom," napísal web Sportske Novosti po postupe chorvátskej futbalovej reprezentácie do štvrťfinále XXI. MS v Rusku (14. júna - 15. júla).

slovakia

left justify in out

"Vatreni" v nedeľňajšom dueli v Nižnom Novgorode prešli cez húževnatých Dánov. Tí sa už v 57. sekunde stretnutia ujali vedenia po zásahu Mathiasa Jörgensena, ale zakrátko odpovedal chorvátsky zakončovateľ Mario Mandžukič. Rovnako dramatická ako úvod bola aj koncovka stretnutia. V 116. min Luka Modrič ukážkovou kolmicou vysunul Anteho Rebiča, ktorý obišiel aj brankára Kaspera Schmeichela, ale pred opustenou dánskou "svätyňou" ho fauloval Mathias Jörgensen. Modrič však ponúknutú penaltu zahodil. V jedenástkovom rozstrele sa obaja brankári, spomenutý Schmeichel aj Danijel Subašič, predháňali v tom, kto zneškodní viac pokusov - hrdinom chvíle bol napokon druhý menovaný Chorvát.

"Subašič bol dnes náš hrdina. Zneškodnil tri pokutové kopy v rozstrele, to sa nevidí každý deň. Vytiahol nás z núdze, keď bolo treba a za to mu patrí veľká gratulácia," povedal podľa oficiálnej stránky Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) tréner Chorvátov Zlatko Dalič a dodal: "Zostali sme mentálne silní až do konca, kontrolovali sme stav a postúpili sme. Je to odmena pre nás všetkých za tvrdú robotu. Treba povedať, že tento zápas sme neodohrali až na takej vysokej úrovni ako predchádzajúce tri na tomto šampionáte. Niekedy je potrebné sa vyrovnať s ťažkými situáciami. Moja dôvera v hráčov je po tomto náročnom stretnutí vyššia ako predtým."

Gólman AS Monako Subašič v nedeľu vstúpil do histórie MS. V penaltovej lotérii si poradil s pokusmi Christiana Eriksena, Lasseho Schöneho aj Nicolaia Jörgensena, a napodobnil Portugalčana Ricarda, ktorý vo štvrťfinále "mundialu" 2006 v Nemecku chytil taktiež tri jedenástky - v dueli proti Anglicku. "Je dobré, že sme to napokon zvládli. Mám obrovskú radosť. Šťastie sa priklonilo na našu stranu. Je to krásny pocit pre nás všetkých v tíme, ale aj celú krajinu," povedal 33-ročný Subašič.

Ani dánsky gólman Schmeichel sa nenechal zahanbiť. Dohromady v zápase taktiež zastavil tri pokutové kopy - okrem Modriča v predĺžení vychytal v rozstrele aj Milana Badelja a Josipa Pivariča. Jeho otec, niekdajší dánsky reprezentant Peter Schmeichel, po každom vydarenom zásahu svojho syna na tribúne nadšene vyskočil.

 

Dáni sa lúčia so šampionátom napriek tomu, že z hry v štyroch zápasoch na MS 2018 inkasovali iba jediný raz - práve v osemfinále od chorvátskeho útočníka Mandžukiča. V troch súbojoch základnej skupiny prekonal Kaspera Schmeichela iba austrálsky kapitán Mile Jedinak z pokutového kopu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies