MS2018: Egypt dlho odolával, ale bez Salaha na favorizovaný Uruguaj nemal šancu

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 16:00 • 2 min
MS2018: Egypt dlho odolával, ale bez Salaha na favorizovaný Uruguaj nemal šancu

JEKATERINBURG - Favorizovaný Uruguaj zdolal Egypt 1:0 v piatkovom stretnutí A-skupiny na futbalových majstrovstvách sveta v Rusku. Afričania sa na šampionáte predstavili po 28 rokoch, celkovo tretíkrát v histórii. Súperovi odolávali aj bez Mohameda Salaha takmer celý zápas, Juhoameričanov vykúpil až v úplnom závere José Giménez po rohovom kope.

slovakia

left justify in out

 V tabuľke "áčka" je na čele o skóre domáce Rusko pred Uruguajom a Egyptom, Saudská Arábia je po debakli z otváracieho duelu MS 0:5 na chvoste skupiny.

Egypt sa spoliehal na organizovanú defenzívu. Juhoameričania s úderným duom v útoku Edinson Cavani - Luis Suárez doplácali na nepresnosti v strede poľa. Prvá veľká šanca však patrila im, Po rohovom kope sa odrazená lopta dostala na zadnú tyč ku kanonierovi FC Barcelona Suárezovi, ale ten ju netrafil ideálne a zasiahol iba bočnú sieť.

 

Diváci si museli počkať na ďalšiu veľkú príležitosť až do druhého polčasu, opäť Suárez sa dostal po prihrávke Cavaniho do šestnástky, jeho pokus z bezprostrednej blízkosti vyrazil kolenom brankár Mohamed El-Shenawy. Suárez sa dostal do šance aj po druhý raz, ale opäť stroskotal na gólmanovi Egypta. V závere zápasu sa dostal k slovu aj Cavani, najprv jeho vydarenú strelu chytil El-Shenawy, neskôr z priameho kopu trafil brvno. Tri body pre favorita, paradoxne, zariadil stopér. Rohový kop Carlosa Sáncheza poslal do siete José Giménez.

Egypťanom chýbal kanonier Mohamed Salah, ktorý v piatok oslavuje 26. narodeniny. Na štvrtkovej tlačovej konferencii tréner Hécotr Cúper síce avizoval, že jeho najväčšia hviezda bude v poriadku, napokon však duel sledoval iba z lavičky náhradníkov. Uruguaj čaká cesta do Rostova nad Donom, kde sa v stredu 20. júna stretne so Saudskou Arábiou. Egypt sa o deň skôr postaví v Petrohrade domácej reprezentácii.

A-skupina (Jekaterinburg/ Centrálny štadión):

Egypt - Uruguaj 0:1 (0:0)
Gól: 90. Giménez, ŽK: 90.+ Trézéguet, Hegazi (obaja Egypt), rozhodoval: Kuipers (Hol.)

Zostavy:
Egypt: El-Shenawy - Fathy, Gabr, Hegazi, Abdel-Shafy - Hamed (50. Morsy), Elneny - Warda (82. Sobhi), Said, Trézéguet - Mohsen (63. Kahraba)
Uruguaj: Muslera - Varela, Giménez, Godín, Cáceres - Nández (58. C. Sánchez), Vecino (88. Torreira), Bentancur, Arrascaeta (59. C. Rodríguez) - L. Suárez, Cavani

Tabuľka A-skupiny:
1. Rusko 1 1 0 0 5:0 3
2. Uruguaj 1 1 0 0 1:0 3
3. Egypt 1 0 0 1 0:1 0
4. Saudská Arábia 1 0 0 1 0:5 0

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies