MS16: Hlinka cíti šancu na zisk miestenky, Cígerov záujem ho potešil

NETKY.SK • 5 Apríl 2016, 14:53 • 2 min
MS16: Hlinka cíti šancu na zisk miestenky, Cígerov záujem ho potešil

Bratislava - Miestenka na šampionát je pre hokejistu motivácia sama o sebe.

slovakia

left justify in out

Podľa Michala Hlinku majú tento rok väčšiu šancu na jej zisk aj extraligoví hráči, pričom kľúčovým ukazovateľom bude aprílová séria prípravných stretnutí. Mladého krídelníka si po konci klubovej sezóny vyžiadal do tímu kouč Zdeno Cíger, ktorý vyzdvihol predovšetkým jeho bojovnosť a nasadenie.

 

Dvadsaťdvaročný útočník sa pripojil k národnému tímu niekoľko dní po vyradení Dukly Trenčín vo štvrťfinále tipsportligovej play off. S priebežne meniacim sa Cígerovým výberom absolvoval minulý týždeň niekoľko tréningov, po náročnej kondičnej záťaži pribudne už aj zápasová prax vo Fínsku. "Prišiel som sem s veľkou chuťou. Teším sa hlavne, že nám do procesu pribudnú aj zápasy. Niektorí chlapci dlho nehrali, konečne to opäť príde. Verím tomu, že spravíme dobré výsledky," povedal TASR Hlinka.

 

Počas sezóny sa vypracoval na člena elitnej formácie Dukly. Jeho oduševnené výkony si všimol aj šéf reprezentačnej striedačky a po konci klubovej sezóne ho chcel mať vo svojom mužstve. Cíger sa vtedy vyjadril, že Hlinkov štýl sa mu páči a v tíme ho chce mať.

 

"Je to pekné, keď si prečítate, že tréner také niečo povedal. Uvidíme, ako sa to všetko vyvinie, bude záležať na tom, aké zápasy odohrám. Nerád to hodnotím dopredu. Chcem sa sústrediť na najbližšie duely proti Fínom. Premýšľam len nad tým, čo sa deje teraz. V kútiku duše však dúfam, že si miestenku vybojujem," prisvedčil Hlinka.

 

Ešte pred niekoľkými mesiacmi nemohol Cíger počítať s približne 50-člennou skupinou bojkotujúcich hráčov. Šancu dostali najmä domáci extraligisti a keďže viacerí absolvovali väčšinu prípravných duelov prebiehajúcej sezóny, ich šanca na účasť v Petrohrade výrazne stúpla.

 

 "Každý si o miestenku bojuje sám, každý chce ísť na šampionát. Určite tu všetci necháme maximum. Nesledujem, kto do tímu ešte môže prísť, kto vypadne, majstrovstvá sú ešte relatívne ďaleko. Konkurencia je tu veľká, ale myslím si, že tento rok máme ako hráči z extraligy väčšiu šancu," dodal pre TASR Hlinka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies