MS v hokeji: Fíni to na domácej pôde nakoniec zvládli, Česi si poradili s USA

NETKY.SK • 29 Máj 2022, 22:49 • 2 min
MS v hokeji: Fíni to na domácej pôde nakoniec zvládli, Česi si poradili s USA

TAMPERE – Hokejisti Fínska sa stali majstrami sveta. Vo finále na domácom šampionáte zdolali v Tampere Kanadu 4:3 po predĺžení. Víťazný gól strelil v presilovke Sakari Manninen. Bronzové medaily vybojovali hokejisti Česka, ktorí v zápase o 3. miesto zdolali USA 8:4.

slovakia

left justify in out

V predĺžení rozhodol Sakari Manninen

 

Do vedenia išli Kanaďania presilovkovým gólom Dylana Cozensa v 24. minúte. Fíni v 3. tretine otočili na 3:1, avšak Kanaďania v záverečnom nápore strelili dva góly a dotiahli zápas do predĺženia.

Hokejisti Fínska sú prví od roku 2006, ktorí získali v rovnakom roku olympijské zlato a titul majstrov sveta. Útočník Valtteri Filppula je prvý Fín, ktorý získal okrem zlata na MS a ZOH aj Stanleyho pohár. Okrem neho dosiahlo na zlatú trojkorunu 29 hráčov a jeden tréner.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IIHF (@iihfhockey)

 

Česi nastrieľali USA 8 gólov!

 

Českí hokejisti získali na majstrovstvách sveta vo Fínsku bronzové medaily. V nedeľnom zápase o 3. miesto zdolali v Tampere USA 8:4, hoci po prvej tretine prehrávali 1:3. Hetrikom sa blysol David Pastrňák. Česi vybojovali cenný kov na významnom podujatí po desiatich rokoch, Američania nezopakovali bronzový úspech z vlaňajšieho šampionátu v Rige.

USA si aj vďaka dvom presným zásahom Karsona Kuhlmana vybudovali v úvodnej časti dvojgólový náskok, no Česi nezložili zbrane a podarilo sa im otočiť skóre. Kľúčová bola pasáž na začiatku tretej tretiny, keď za stavu 2:3 strelili tri góly v priebehu necelých troch minút. Záverečnú časť vyhrali aj vďaka trom zásahom Pastrňáka 6:1. Česi sa dočkali medaily prvýkrát od roku 2012, celkovo získali v ére samostatnosti trinásty cenný kov na MS (6-1-6).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies