MS v cyklistike: Velits je spokojný s prácou, vrchol mal pred týždňom

NETKY.SK • 29 September 2014, 08:38 • 2 min
MS v cyklistike: Velits je spokojný s prácou, vrchol mal pred týždňom

PONFERRADA - Peter Velits sa približne 230 km držal na majstrovstvách sveta v cyklistike v španielskej Ponferrade v pelotóne po boku Petra Sagana, na záverečných 25 km však už nestačil držať krok s najlepšími.

slovakia

left justify in out

Keď stratil kontakt s balíkom, pokračoval vo vlastnom tempe až do cieľa a napokon obsadil 87. priečku. Elitné majstrovské svetové preteky dokončil štvrtýkrát v kariére, jeho najlepším výsledkom je 68. miesto z roku 2011.


"Budem sa asi opakovať, ale pre mňa boli najdôležitejšie preteky minulú nedeľu,“ pripomenul zisk titulu majstra sveta v tímovej časovke s BMC Peter Velits a pokračoval: "Aj dnes som nastupoval s motiváciou, chcel som pomôcť tímu a snažil som sa, kým mi nohy stačili. Po 230 km to však už ďalej nešlo. Nemám voči sebe žiadne výčitky. Dal som do toho všetko, čo som mohol. Ak sa človek špeciálne nepripravuje na podobné preteky, potom sa musia niekde prejaviť ich rýchlosť i dĺžka. Urobil som všetko, čo sa dalo,“ zhodnotil svoje vystúpenie Peter Velits. 


Štvornásobný držiteľ dúhového dresu majstra sveta (1x do 23 rokov, 3x časovka družstiev) sa snažil odviesť maximum pre Petra Sagana. "Ak to bolo potrebné, tak som ho potiahol v pelotóne dopredu. Peter je však skúsený, vie si udržať v balíku svoju pozíciu. Nepadá dozadu a nepotrebuje človeka, ktorý by ho potom ťahal dopredu. Bol na miestach, na ktorých potreboval byť," opísal Peter Velits. 


Pelotón na MS absolvoval 18,2 km okruh v okolí Ponferrady celkovo štrnásťkrát. Pretekári nastúpali vyše 4000 výškových metrov. Súťaž režírovali najmä Taliani, Poliaci a domáci Španieli. "Trať možno zo začiatku nebola až tak ťažká, ale po desiatich kolách to už bolo cítiť. Riadne sa to zakusovalo do nôh. Prvé zrýchlenie Talianov bolo masívne, pelotón dostal akoby kladivom. Pre mňa to bol prvý klinec, ďalšie zrýchlenie už bolo aj na mňa priveľa,“ dodal Peter Velits. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies