MS Peking: Gatlin sa zastal svojej matky počas preberania medaily

NETKY.SK • 24 August 2015, 17:03 • 2 min
MS Peking: Gatlin sa zastal svojej matky počas preberania medaily

PEKING - Úradujúci vicemajster sveta v šprinte na 100 metrov Američan Justin Gatlin je vždy pripravený zastať sa svojej matky - aj uprostred slávnostného odovzdávania medailí na majstrovstvách sveta.

slovakia

left justify in out

Kontroverzný atlét s dopingovou minulosťou si v pondelok v čínskom Pekingu prebral striebro na svetovom šampionáte 2015 a pri pohľade do hľadiska zazrel výtržníka, ktorý obťažoval jeho mamu. Tridsaťtriročný rodák z newyorského Brooklynu ani na sekundu nezaváhal a so zamračenou tvárou ukázal na miesto incidentu. "Chcel som tým povedať: 'Hej chlapče, prestaň s tým a správaj sa ako džentlmen.' Nikto by sa nemal správať neúctivo k druhým. My sme tu na behanie a diváci si kúpili vstupenky, aby nás pri tom sledovali. Tak nech nás to nechajú v pokoji robiť," vyhlásil Gatlin.


Američan udržiaval očný kontakt s matkou počas odovzdávania medaily aj v okamihu, keď mu cenný kov vešal na krk prezident Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) Lamine Diack. Vyzeral pri tom poriadne rozrušene. Neskôr prezradil, že neznáma osoba sa k jeho matke nesprávala veľmi priateľsky. "Videl som to na výraze tváre mojej mamy. Poznal som to, veď ide o moju mamu," dodal olympijský víťaz na stovke z Atén 2004.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies