Manchester City dva roky bez Ligy majstrov a s pokutou 30 miliónov eur

NETKY.SK • 15 Február 2020, 13:11 • 2 min
Manchester City dva roky bez Ligy majstrov a s pokutou 30 miliónov eur

MANCHESTER - Európska futbalová únia potrestala Manchester City dvojročným zákazom štartu v Lige majstrov a zároveň mu vymerala pokutu 30 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Dôvod vylúčenia z Ligy majstrov

Dôvodom sú závažné porušenia pravidiel finančnej fair-play zo strany úradujúceho anglického šampióna. Jeden z najlepších európskych klubov dlhodobo zavádzal o svojich príjmoch od hlavného sponzora Etihad.

Predstavitelia Manchestru City podľa informácií z minulých rokov neposkytli reálne informácie o hodnote sponzorských kontraktov. UEFA už v decembri 2018 uviedla, že zástupcovia klubu vedome konali v snahe zakryť či zamaskovať skutočný zdroj príjmov, aby navonok dodržali finančné pravidlá fair-play.

"Citizens" už v roku 2014 zaplatili pokutu za nedodržiavanie finančných pravidiel súvisiacich s nadmerným sponzorstvom, ktoré nebolo zakotvené v zmluvách. Vtedajší trest UEFA však nemal vplyv na účinkovanie tímu v Lige majstrov. Klub však musel zaplatiť pokutu 60 miliónov eur a na súpisku pre LM mohol napísať iba 21 hráčov namiesto obligátneho počtu 25 futbalistov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies