Mrazivé počasie komplikuje železničnú dopravu: Viaceré vlaky meškali

NETKY.SK • 8 Január 2017, 15:12 • 2 min
Mrazivé počasie komplikuje železničnú dopravu: Viaceré vlaky meškali

BRATISLAVA - Mrazivé počasie komplikuje aj železničnú dopravu na Slovensku a v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Niektoré vlaky dnes meškali aj okolo dvoch hodín. Na internetovej stránke slovakrail.sk o tom informoval hovorca a riaditeľ Odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

 

„Vysoké mrazy a silný vietor spôsobujú v súčasnosti najmä technické problémy súvisiace so zamŕzaním technologických častí rušňov a vozňov. Zamrznuté vozne je potrebné z vlaku vyradiť, prípadne nahradiť, následkom čoho dochádza k meškaniam vlakov,“ vysvetlil Kováč.

 

Nízke teploty na viacerých miestach Slovenska spôsobili tzv. lom koľaje a vlaky týmito úsekmi dočasne prechádzajú iba s obmedzeniami, čo tiež negatívne vplýva na plynulosť jazdy vlakov.

 

Zima zároveň spôsobuje problémy aj v zahraničí. Následkom poškodeného trolejového vedenia na území Maďarska výrazne meškajú vlaky na linke Budapešť – Bratislava – Praha – Berlín.

 

„Železničná spoločnosť Slovensko sa ospravedlňuje za nepríjemnosti pri cestovaní a odporúča pred cestou sa informovať o aktuálnej situácii na staniciach alebo v Kontaktnom centre ZSSK,“ uzavrel Kováč.

ň



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies