MPSVR bude riešiť stúpajúci počet žiadostí o predčasný dôchodok

NETKY.SK • 12 December 2023, 06:54 • 2 min
MPSVR bude riešiť stúpajúci počet žiadostí o predčasný dôchodok

Rokovala Hospodárska a sociálna rada SR, ktorá je zriadená ako konzultačný a dohodovací orgán vlády a sociálnych partnerov na celoštátnej úrovni. Sociálny dialóg je permanentný proces od jeho vzniku v roku 1990 až dodnes.

slovakia

left justify in out

Včera, v pondelok 11. decembra 2023, sa uskutočnilo zasadnutie Hospodárskej a sociálnej rady SR, na ktorej sa prerokoval návrh štátneho rozpočtu na budúci rok, uvádza správa Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR (MPSVR SR).

Všetci sociálni partneri sa zároveň zhodli, že je lepšie prijať štátny rozpočet, akoby malo Slovensko byť vystavené na budúci rok tzv. rozpočtovému provizóriu.

Zároveň bol na zasadnutí Rady predložený aj zákon Lex konsolidácia, ktorý je pred druhým čítaním v Národnej rade a zákon o dorovnávacej dani, ktorý už bol v parlamente schválený, ale sociálni partneri si ho vyžiadali a mali možnosť tieto materiály pripomienkovať.

Ako dodáva správa, posledným bodom programu bola situácia s predčasnými dôchodkami. Oproti minulému roku výrazne stúpol počet žiadostí o predčasný dôchodok, čo spôsobuje problémy zamestnávateľom. Ministerstvo práce sa zaviazalo, že bude situáciu bude riešiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MPSVR SR, Foto: Uprostred minister Erik Tomáš (MPSVR SR)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies