Naša kvalifikačná skupina je hrateľná, Česi sú na tom horšie

NETKY.SK • 8 December 2020, 13:37 • 2 min
Naša kvalifikačná skupina je hrateľná, Česi sú na tom horšie

Slovenská futbalová reprezentácia sa v budúcoročnej kvalifikácii o postup na majstrovstvá sveta 2022 do Kataru predstaví v H-skupine. Pondelkový žreb vo švajčiarskom Zürichu rozhodol, že súpermi Slovákov budú Chorváti, Rusi, Slovinci, Cyperčania a Malťania.

slovakia

left justify in out

Kedy budeme hrať?

Zverenci trénera Štefana Tarkoviča začnú boj o svetový šampionát v závere marca 2021 troma súbojmi, ďalšie tri prídu na rad v úvode septembra, dva v prvej polovici októbra a zostávajúce dve stretnutia v novembri.

Súvisiaci článok: Tréner Tarkovič si nechce vyberať, prvý kôš pre žreb kvalifikacie MS 2022 vyzerá až desivo

 

S vicemajstrami sveta sme sa už stretli 
Chorváti boli súpermi Slovákov aj v boji o ME 2020, slovenský výber ťahal v roku 2019 dvakrát za kratší koniec - prehral 1:3 vonku a 0:4 doma.

 

Ako sme hrali proti ostatným súperom? 

S reprezentáciou Ruska hrali slovenskí futbalisti zatiaľ naposledy na ME 2016, v základnej skupine Slováci triumfovali 2:1. Výbery Slovenska a Slovinska bojovali spolu o účasť na MS 2018, v oboch dueloch triumfovali domáci 1:0. Cyperčanov zatiaľ naposledy Slováci vyzvali vo februári 2009 v prípravnom súboji, v Nikózii vtedy uspeli domáci 3:2. Rovnako ako Slovinsko aj Malta bola súperom Slovenska v boji o MS 2018, Slováci vtedy doma zvíťazili 3:0 a u súpera 3:1.

 

img

 

Vyjadrenie trénera Tarkoviča
"Medzi druhým a tretím košom nevidím veľký rozdiel. Chorváti budú favoriti skupiny. Je logistická výhoda, že sme v šesťčlennej skupine, keďže nemusíme riešiť prípravné zápasy. V roku 2021 nás čaká aj Euro, takže sa veľmi teším. Je pre nás výzvou, aby sme v nasledujúcom kalendárnom roku uspeli na dvoch frontoch," myslí si hlavný kouč slovenskej reprezentácie Tarkovič a doplnil: "Teraz musíme počkať na rozpis duelov a podľa toho si nastavíme veci."

 

Dostali Česi skupinu smrti? 

Oproti českému výberu sa naša reprezentácia nemá na čo sťažovať. Naši bratia dostali do skupiny silných Belgičanov a nepredvídateľný Wales. Oba tímy skončili na poslednom Eure v roku 2016 až v semifinále. Belgicko je okrem iného v súčasnosti na prvom mieste v rebríčku FIFA.

 

 

Bale, Bale a opäť Bale 

Wales patrí medzi ostrovné krajiny a ich hra sa od "Albionu" veľmi nelíši. Navyše ich najväčšia hviezda Gareth Bale pôsobí momentálne v Premier League. Na hosťovanie si ho z Realu Madrid zobral priebežne prvý tím Premier League Tottenham Hotspur s legendárnym trénerom Josem Mourinhom. hra Walesu je postavená práve na tomto útočníkvi, preto je možné, že bude hrať ešte viac priamočiaro, ako doteraz.

 

 

Príde francúzska odpoveď? 

Oproti Čechom sme mali aj výhodu, pretože sme do žrebu išli z druhého nasadeného koša. Francúzi sa môžu pokúsiť o reparát proti Fínom, ktorí zaskočili celý futbalový svet. Majstrov sveta dokázali poraziť 2:0, aj keď len v priateľskom zápase hranom 11. novembra. No "krajina tisícich jazier" dala o sebe vedieť.

 

Postupujúci zo skupín 

Na MS 2022 priamo postúpia všetci víťazi jednotlivých desiatich skupín. Tímy na druhých miestach dostanú šancu v marci 2022 po boku dvoch víťazov skupín z Ligy národov 2020/2021, ktorí v kvalifikácii neskončili vo svojej skupine na prvých dvoch priečkach.

 

img

 

Žreb z tucta týchto tímov určí tri štvorice a tie najprv nastúpia v semifinále a víťazi vo finále. Traja úspešní finalisti sa predstavia na MS 2022. Dovedna teda bude mať Európa na svetovom šampionáte trinásť zástupcov.

 

Štadióny pre MS 
Majstrovstvá sveta v roku 2022 sa v Katare budú konať až v závere roka, konkrétne od 21. novembra do 18. decembra. Dôvodom presunu z letného termíny na neskorú jeseň sú klimatické podmienky v dejisku šampionátu.

 


 

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies