Moyu predstavia ako šéfa Španielov, hlási magazín Tennis

NETKY.SK • 10 Október 2013, 12:59 • 2 min
Moyu predstavia ako šéfa Španielov, hlási magazín Tennis

MADRID - Carlosa Moyu vo štvrtok oficiálne predstavia ako nového nehrajúceho kapitána španielskej reprezentácie tenistov v Davisovom pohári družstiev mužov. Informáciu priniesol magazín Tennis.

slovakia

left justify in out

"Veľmi zaujímavý deň. Z osobného aj profesionálneho hľadiska," napísal prostredníctvom Twitteru 37-ročný niekdajší líder svetového rebríčka Moya. Víťaz Roland Garros 1998 zároveň prezradil, že jeho manželka Carolina Cerezuelová čaká tretie dieťa. Dvojica už má dcérku Carlu a synčeka Carlosa. 

Malorčan Moya bude nástupca Alexa Corretju, pod ktorého vedením Španieli vlani boli vo finále. V ňom - bez Rafaela Nadala - podľahli Čechom. Tento rok už v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny nečakane nestačili na Kanaďanov a museli obhajovať príslušnosť k elitnej šestnástke prostredníctvom triumfu nad Ukrajincami. V nasledujúcom ročníku ich v úvodnom zápase na prelome januára a februára čakajú Nemci. 

Sprievodnou kuriozitou Moyovho príchodu na lavičku po Corretjovi je fakt, že práve tohto krajana zdolal pred pätnástimi rokmi vo finále na parížskej grandslamovej antuke (6:3, 7:5, 6:3). 

Od októbra 2010 nehrajúci Moya sám mal v Davis Cupe bilanciu 20:7. V roku 2004 získal rozhodujúci bod vo finále "šalátovej misy" v Seville proti Američanom, keď prekonal Andyho Roddicka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies