Motoristi, preteky na Pezinskej Babe sa tento rok konať nebudú!

NETKY.SK • 9 Júl 2021, 10:54 • 2 min
Motoristi, preteky na Pezinskej Babe sa tento rok konať nebudú!

BRATISLAVA - Obľúbené motoristické podujatie do vrchu Cena Slovenska - Pezinok Baba sa tento rok nebude konať. Dôvodom nie sú reštrikcie spojené s pandémiou koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Je to najmä pre nevyhovujúcu vozovku. Pred rokom organizátor podujatia zabezpečil všetko, čo od neho štátne orgány vyžadovali, aby sa preteky mohli konať. Výsledkom bolo špičkovo pripravené podujatie, ktoré potešilo srdcia slovenských aj zahraničných pretekárov. Teraz to však už nie je možné a najbližší víkend 10.- 11. júla bude na Pezinskej Babe bez súťažnej automobilovej akcie.

 

img

 

Prečítajte si: Dacia Bigster, robustné SUV za prijateľnú cenu

"Organizátor napriek enormnému úsiliu musí konštatovať, že preteky na Pezinskej Babe sa v roku 2021 konať nebudú. Dôvodom je fakt, že štátna cesta, ktorá už množstvo rokov slúži ako trať pretekov, je v absolútne nevyhovujúcom stave s množstvom výtlkov, ku ktorým sa na niekoľkých miestach pridružilo aj padajúce podložie. Napriek faktu, že práve táto štátna cesta stále slúži ako spojnica medzi dvoma slovenskými diaľnicami, jej správca akosi nemá záujem o jej opravu," napísali organizátori v tlačovej správe.

 

"Práve cez víkend, keď sa mali organizovať preteky automobilov do vrchu, sa budú na letisku v Kuchyni konať letecké dni SIAF 2021. A z toho dôvodu krajský dopravný inšpektorát neodporučil podujatie konané pod hlavičkou Slovenskej asociácie motoristického športu zorganizovať. Dôvod je opäť jednoduchý, Pezinská Baba bude slúžiť ako jedna z prístupových ciest na spomínaný SIAF. A to aj napriek spomínanému zlému stavu vozovky," dodali.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies