Most-Híd: Slovensko potrebuje po voľbách zmenu, stagnácia trvá dlho

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 14:12 • 2 min
Most-Híd: Slovensko potrebuje po voľbách zmenu, stagnácia trvá dlho

BRATISLAVA - Hlavnou témou sobotňajšieho rokovania Republikovej rady strany Most-Híd bude ďalší postup v predvolebnom roku, ako aj vnútropolitická situácia.

slovakia

left justify in out

Podľa podpredsedu strany Lászlóa Solymosa Slovensko potrebuje po voľbách zmenu, keďže stagnácia krajiny trvá už veľmi dlho. „Mnohé negatívne rozhodnutia vlády Smeru poškodili ľudí na Slovensku. Problémy sa neriešia systémovo, vládny Smer uprednostňuje marketingové riešenia,“ povedal dnes pre agentúru SITA Solymos. Republiková rada sa preto bude venovať aj otázke ďalšieho postupu strany necelý rok pred parlamentnými voľbami. „Chceme a musíme dať voličom takú ponuku, ktorá ich presvedčí o tom, že to vieme robiť lepšie, že máme systémové riešenia, ktoré prinesú reálne zlepšenia ich životov,“ doplnil Solymos. Zároveň je presvedčený o tom, že Slovensko môže opäť rásť. Na to, aby to tak bolo, sú však potrebné dve dôležité veci – kvalitný program a schopnosť spolupracovať. „Most-Híd dokázal, že vie spolupracovať a má aj kvalitný programový dokument Občianska vízia,“ doplnil Solymos.

 

O atraktivite politiky strany Most-Híd v regiónoch hovorí podľa neho aj to, že pred sobotňajším rokovaním republikovej rady vstúpili do strany viacerí starostovia - starosta Malých Trakian Árpád Petrík a starosta Radnoviec Aladár Bari. Ďalej ako podporní členovia (stanovy Most-Híd umožňujú podporné členstvo – poznámka SITA) vstupujú starostovia Lehníc a Blatnej na Ostrove. Most-Híd má vo svojom programovom dokumente Občianska vízia množstvo systémových návrhov pre rozvoj vidieka. Zároveň pripravuje nový projekt pod názvom Moja dedina, ktorý má pomôcť zachovať životaschopnosť a atraktívnosť života v obci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies