Most-Híd: Novelou ústavy Fico pripúšťa nedostatky vodného zákona

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 16:26 • 2 min
Most-Híd: Novelou ústavy Fico pripúšťa nedostatky vodného zákona

BRATISLAVA - Novelou ústavy, ktorá ma zakázať vývoz vody z územia Slovenska, premiér Robert Fico pripúšťa nedostatky novely vodného zákona z dielne ministra životného prostredia Petra Žigu.

slovakia

left justify in out

Píše sa to vo vyhlásení politickej strany Most-Híd, ktoré agentúre SITA poskytol hovorca strany Gabriel Gilányi. Smer-SD sa podľa vyhlásenia novelizáciou ústavy snaží vtiahnuť do svojich plánov s vodou opozíciu, aby získal alibi pred občanmi.

 

"Pripomíname, že ústava nie je trhací kalendár," píše sa vo vyhlásení. "To, čo robia niektorí politici s naším základným zákonom, je politický diletantizmus a hrubá neúcta k občanom tejto krajiny." Podľa Mosta-Híd sa Smer-SD zrejme rozhodol, že ústavu bude meniť na každej parlamentnej schôdzi. 

 

Predseda vlády Robert Fico dnes na spoločnej tlačovej konferencii s ministrom životného prostredia Petrom Žigom oznámil, že pripravia návrh novely Ústavy SR, ktorá zakáže vývoz pitnej, minerálnej a geotermálnej vody potrubím alebo cisternami mimo územia Slovenska. Výnimky majú byť prípustné iba v prípade humanitárnych katastrof.

 

Reagovali tým na kritiku opozície, že novela vodného zákona, ktorá je momentálne v prvom čítaní, umožní vyvážať vodu do zahraničia, čo v súčasnosti nie je možné. Naopak ministerstvo tvrdí, že v súčasnosti je možný nekontrolovateľný vývoz a novela tomu má zabrániť. Premiér Fico označil argumenty opozície za nepochopiteľné. Zároveň opozičných politikov vyzval, aby pripravovanú novelu ústavy podporili a tým ukázali, že im skutočne záleží na ochrane slovenskej vody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies