Na strednom Slovensku došlo k zemetraseniu

NETKY.SK • 28 Január 2021, 10:59 • 2 min
Na strednom Slovensku došlo k zemetraseniu

BRATISLAVA -Vo štvrtok 28.1.2021 o 9:16 SEČ došlo na strednom Slovensku k zementraseniu s epicentrom cca 8km JJV od Handlovej.

slovakia

left justify in out

 Seizmické stanice zaznamenali dnes o 9:16 vo vzdialenosti osem kilometrov od Handlovej zemetrasenie s magnitúdou 3,2. Informoval o tom Ústav vied o Zemi Slovenskej akadémie vied (SAV) na webovej stránke Seismology. Zemetrasenie zachytili Národná sieť seizmických staníc a Lokálna seizmická sieť východné Slovensko. Udalosť mohla byť tiež makroseizmicky, teda bez prístrojov, pozorovaná obyvateľmi okolitých obcí. Ústav má v pláne analyzovať záznamy zo seizmických staníc a údaje o pozorovaných účinkoch.

V tejto súvislosti preto požiadal občanov, ktorí účinky zemetrasenia pocítili, aby čo najskôr vyplnili tento dotazník„Údaje od každého pozorovateľa sú cenné, a preto je užitočné, aby dotazník vyplnili aj blízki susedia, pokiaľ zemetrasenie pozorovali,“ objasnili. Dodali, že tieto informácie prispejú k výskumu zemetrasení a ich účinkov na území Slovenska.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies