Videli ste už niekedy žabu vo veľkosti batoľaťa?

NETKY.SK • 12 Máj 2021, 09:12 • 2 min
Videli ste už niekedy žabu vo veľkosti batoľaťa?

ŠALAMÚNOVE OSTROVY - Na tichomorských ostrovoch narazili na žabu „veľkú ako ľudské dieťa“.

slovakia

left justify in out

Majiteľ drevárskeho podniku Jimmy Hugo lovil divé prasa na okraji Honiary na Šalamúnových ostrovoch, keď narazil na tohto ohromného tvora. Celá dĺžka žaby pokrýva polovicu tela dieťaťa od krku po nohy.

 

img

 

"Nemohol som uveriť tomu, čo som videl. Je to najväčšia žaba, akú som kedy videl v živote. Bola rovnakej veľkosti ako dieťa. Hovoríme im žabacie kurča, pretože niektoré dediny ich majú radi viac ako kuracie mäso, ale je ťažké ich chytiť," povedal Jimmy. Nakoniec žabu zjedli, pretože podľa jeho slov zomrela. "Dúfame, že keď nabudúce uvidíme ďalšiu, udržíme ju nažive," dodal Jimmy.

 

img

 

Cornufer guppyi - najväčšia žaba na svete

Táto žaba je jednou z najväčších žiab na svete. Vyskytuje sa od Novej Británie v súostroví Bismarck po Šalamúnove ostrovy. Populácia tohto druhu v posledných rokoch klesá, ale skôr kvôli ťažbe dreva a rozširovaniu spoločenských osád do ich prirodzeného prostredia, ako kvôli lovu potravy. Napríklad Cchemikálie nachádzajúce sa v detergentoch používaných ľuďmi na umývanie odevov v blízkych prúdoch škodia citlivej pokožke žiab.

 

Prečítajte si tiež: Máte ryby v akváriu? Tak vás zrejme zaujme tento vynález!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies