Moslimovia v Česku sú pobúrení, mali by sa vraj vyzbrojiť!

NETKY.SK • 19 Marec 2019, 18:16 • 2 min
Moslimovia v Česku sú pobúrení, mali by sa vraj vyzbrojiť!

PRAHA - Predseda pražských moslimov právnik s ukrajinským pôvodom Leonid Kushnarenko prišiel s nečakanou výstrahou. Na sociálnu sieť Facebook zavesil video, kde vyzýva všetkých moslimov v krajine, aby si zriadili zbrojný pas a vyzbrojili sa. Moslimovia v Prahe reagovali na toto vyhlásenie názorom, že voľby vďaka ktorým sa stal Kusharenko predsedom v Prahe mohli byť nekorektné. Počas dnešného dňa o tom informoval český spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Vo svetle posledných tragických udalostí informujem všetkých našich členov, hlavne mužov, všetkých, ktorí majú záujem urobiť si zbrojný preukaz, ozbrojiť sa kvôli ochrane zdravia a majetku, obráťte sa na mňa a ja vám s tým pomôžem," povedal Kushnarenko vo videu.

 

img

 

Motív tohto konania sa mohol chápať aj ako nedávny krvavý útok na dve novozélandské mešity, pri ktorom prišlo o život viac ako 50 ľudí. Mnoho moslimov však jeho názor pobúril a vyslovene s ním nesúhlasia. "Chcete, aby bolo ešte viac nenávisti voči moslimom? Čo tak radšej zhromaždiť ľudí, komunitu a urobiť niečo dobré, ukázať jednoducho ostatným, že nie sme takí, ako nás vidia?" napísala moslimka vystupujúca pod menom Martina Martas.

 

img

 

Kushnarenkovu výzvu odmietlo aj Ústredie moslimských obcí. Zároveň z dôvodu nešírenia ďalších podobných správ obmedzilo činnosť predstavenstva Moslimskej obce v Prahe (MOP), na ktorom čele stojí práve Kusharenko. Toto rozhodnutie ústredia bude platiť až do skončenia vyšetrovania, ktoré by malo celú situáciu okolo korektnosti volieb vysvetliť. 

 

img

Predseda pražských moslimov Leonid Kushnarenko 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies