Moslim v Škótsku vyzval na internete k náboženskej harmónii, zabili ho

NETKY.SK • 27 Marec 2016, 10:23 • 2 min
Moslim v Škótsku vyzval na internete k náboženskej harmónii, zabili ho

LONDÝN - Škótska polícia uviedla, že zabitie moslimského obchodníka, ktorý zaželal kresťanom veselú Veľkú noc, vyšetruje ako nábožensky motivované.

slovakia

left justify in out

V piatok a v sobotu sa uskutočnili večerné pobožnosti na pamiatku 40-ročného Asada Shaha, ktorého zabili vo štvrtok v noci v Glasgowe, informovala tlačová agentúra AP.

 

Muž podľa všetkého zverejnili na Facebooku výzvu k náboženskej harmónii: "...veľmi šťastné veľkonočné sviatky, najmä pre môj milovaný kresťanský národ!"

 

Polícia uviedla, že v súvislosti so smrťou Shaha zatkla 32-ročného muža. Podľa polície ide o moslima, jeho totožnosť však nezverejnili a zatiaľ nebol z ničoho obvinený.

 

Prvá ministerka Škótska, Nicola Sturgeonová, sa zúčastnila na piatkovej pobožnosti na podporu Shaha a jeho rodiny v Glasgowe. Mnohí tam zapálili sviečky a nechali kvety. Na akcii, ktorú na jeho počet zorganizovali v sobotu miestni tínedžeri, sa za slabého dažďa zúčastnilo asi 150 ľudí.

 

Škótska polícia informovala, že "prebieha úplné vyšetrovanie na zistenie všetkých okolností jeho smrti, ktorú považujú za nábožensky motivovanú."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies