V tímovej súťaži nám Rakúšania nedali najmenšiu šancu, Slováci skončili vo štvrťfinále

NETKY.SK • 12 Február 2019, 17:30 • 2 min
V tímovej súťaži nám Rakúšania nedali najmenšiu šancu, Slováci skončili vo štvrťfinále

AARE - Reprezentanti Slovenska sa rozlúčili vo štvrťfinále s tímovou súťažou na majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach vo švédskom Aare. Slováci nestačili na favorizovaných Rakúšanov a prehrali hladko 0:4.

slovakia

left justify in out

Trojnásobní majstri sveta v tejto najmladšej disciplíne MS ovládli všetky štyri jazdy. Zo Slovákov najviac držal krok Adam Žampa, ktorý už za rozhodnutého stavu 0:3 prehral s Marcom Schwarzomiba o 25 stotín sekundy.

 

Predtým slovenskí lyžiari vyradili Slovincov. Ich osemfinálový súboj sa skončil remízou 2:2 na jazdy, ale Slováci postúpili vďaka tomu, že ich súperom nedošiel do cieľa ani jeden z dvoch mužských zástupcov. Slovenské ženy Soňa Moravčíková aj Petra Hromcová nestačili na svoje súperky Marušu Ferkovú, resp. Anu Bucikovú. Matejovi Falatovi a Adamovi Žampovi stačilo dôjsť do cieľa, keďže ich súperi Tijan Marovt a Jakob Špik svoje jazdy nedokončili.

Jazdilo sa na trati dlhej 478 m a s prevýšením 82 m. Systém tímovej súťaže sa oproti minulosti nezmenil. Pretekári sa predstavili v štyroch paralelných jazdách po dvaja muži a dve ženy proti sebe a to vyraďovacím systémom od osemfinále až po finále.. Za prípadného stavu 2:2 rozhoduje o víťazovi a zároveň postupujúcom nižší súčet časov najlepšieho muža a najlepšej ženy, resp. to, či vôbec dokončia svoje jazdy.

Slovensko obhajovalo strieborné medaily z predchádzajúceho svetového šampionátu vo švajčiarskom St. Moritzi. Slováci vtedy vo vyraďovacej súťaži 16 tímov v paralelných slalomových jazdách našli premožiteľov až vo finále, keď ich Francúzi zdolali pri vyrovnanom skóre 2:2 iba o 8 stotín sekundy v redukovanom súčte najlepších jázd rýchlejších mužov a žien.


Tímová súťaž na MS v alpských lyžiarskych disciplínach v Aare (Švéd.) - utorok:

osemfinále:
Slovensko - Slovinsko 2:2 - Slovensko postúpili vďaka tomu, že ani jeden mužský zástupca Slovinska nedokončil svoju jazdu
Soňa Moravčíková - Maruša Ferková 0:1 (+0,58)
Matej Falat - Tijan Marovt 1:1 /Marovt nedokončil - špicar/
Petra Hromcová - Ana Buciková 1:2 (+0,76)
Adam Žampa - Jakob Špik 2:2 /Špik nedokončil - špicar/


1. kolo (osemfinále) - kompletné výsledky:
Rakúsko - Argentína 4:0
SLOVENSKO - Slovinsko 2:2
Nórsko - Česko 4:0
Taliansko - Fínsko 3:1
Francúzsko - Rusko 3:1
Nemecko - Veľká Británia 3:1
Švédsko - Kanada 3:1
Švajčiarsko - Belgicko 4:0

štvrťfinále:
Rakúsko - Slovensko 4:0
Katharina Liensbergerová - Soňa Moravčíková 1:0 (+0,51)
Michael Matt - Matej Falat 2:0 (+0,62)
Katharina Truppeová - Petra Hromcová 3:0 (+0,83)
Marco Schwarz - Adam Žampa 4:0 (+0,25)

Zostávajúce dvojice štvrťfinále:
Taliansko - Nórsko
Francúzsko - Nemecko
Švédsko - Švajčiarsko
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona