Moskva Janukovyča na Ukrajinu nevydá

NETKY.SK • 12 Január 2015, 18:23 • 2 min
Moskva Janukovyča na Ukrajinu nevydá

MOSKVA - Rusko s najväčšou pravdepodobnosťou nevydá zosadeného ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča späť do vlasti.

slovakia

left justify in out

Agentúre Interfax to povedal zdroj blízky ruskej vláde. Moskva tak podľa neho neurobí ani potom, čo Janukovyča Interpol zaradil na zoznam hľadaných osôb pre obvinenia ukrajinských úradov zo sprenevery a finančných podvodov. Exprezident žije v Rusku od jeho zosadenia po masových protestoch vo februári minulého roku.

 

Ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov v pondelok konštatoval, že zaradenie na zoznam Interpolu umožňuje policajným silám 64-ročného Janukovyča zadržať a odovzdať na Ukrajinu. Kyjev podľa Avakova žiadal zaradenie Janukovyča na zoznam hľadaných osôb už v marci 2014, organizácia túto žiadosť schválila až v januári. Bývalého prezidenta ukrajinská prokuratúra obviňuje z rozsiahlej korupcie a sprenevery, ktorými si on a jeho rodina nahonobili veľké bohatstvo. Janukovyč tvrdí, že nikto z jeho rodiny sa na korupcii či podvodoch nezúčastňoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies