Moskovský mestský parlament zvolil Sergeja Sobianina za nového starostu

NETKY.SK • 21 Október 2010, 11:51 • 2 min
Moskovský mestský parlament zvolil Sergeja Sobianina za nového starostu

Moskovský mestský parlament zvolil Sergeja Sobianina za nového starostu - Politika Ruského vicepremiéra Sergeja Sobianina dnes na návrh ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva zvolili za nového starostu Moskvy. Parlament ruskej metropoly drvivou väčšinou hl

slovakia

left justify in out

img

Ruského vicepremiéra Sergeja Sobianina dnes na návrh ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva zvolili za nového starostu Moskvy.
      Parlament ruskej metropoly drvivou väčšinou hlasoval za to, aby sa 52-ročný Sobianin stal nástupcom Jurija Lužkova. Bývalý dlhoročný šéf moskovskej radnice dostal koncom septembra od Medvedeva výpoveď kvôli podozreniam z korupcie.
      Sobianin bol šéfom prezidentskej kancelárie od roku 2005, v čase nástupu Vladimira Putina do funkcie ruského prezidenta, a zostal s ním, keď sa stal premiérom.
      Voľba Sobianina bola považovaná za istú. Strana Jednotné Rusko má v mestskom parlamente 32 z 35 kresiel a moskovská stranícka frakcia už skôr potvrdila, že bude hlasovať za kandidáta, ktorého si želá Medvedev.
      Nový šéf moskovskej radnice sľúbil, že bude bojovať proti korupcii, rozrastajúcej sa byrokracii a neefektívnemu manažmentu mesta, čo podľa jeho slov bráni postsovietskemu obrodeniu Moskvy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies