Moody's zlepšil rating spoločnosti Whirlpool

NETKY.SK • 27 Február 2016, 10:46 • 2 min
Moody's zlepšil rating spoločnosti Whirlpool

BRATISLAVA - Medzinárodná ratingová agentúra Moody's zvýšila americkej spoločnosti Whirlpool Corp rating nadriadených nezabezpečených záväzkov na stupeň Baa1 z úrovne Baa2.

slovakia

left justify in out

Agentúra uviedla, že dôvodom jej piatkového kroku je očakávanie, že prevádzkové výsledky spoločnosti Whirlpool sa budú naďalej zlepšovať. Zároveň ide o odzrkadlenie predpokladu agentúry, že firma má dostatočnú finančnú flexibilitu a likviditu na to, aby odolala ekonomickému poklesu a stále si udržala vysoký úverový profil. Výhľad ratingu je stabilný.

"Domnievame sa, že dopyt po spotrebičov v severnej Amerike bude v krátkodobom až strednodobom horizonte rásť. Jeho motorom bude prebiehajúce zotavovanie amerického trhu obytných nehnuteľností a typický cyklus výmeny spotrebičov kúpených počas konjunktúry bytovej výstavby v polovici prvého desaťročia tohto storočia," povedal Kevin Cassidy z agentúry Moody's. Napriek výraznej volatilite výmenných kurzov v roku 2015 EBIT marža spoločnosti bola v podstate stabilná na úrovni zhruba 7 %. "Očakávame, že EBIT marža sa v roku 2016 zvýši o približne 100 bázických bodov vďaka prebiehajúcej redukcii nákladov Whirlpoolu, zvýšeniu globálneho dopytu a rastu cien," dodal Cassidy.

Whirlpool Corporation podniká na Slovensku prostredníctvom firmy Whirlpool Europe, ktorá je 100-percentným vlastníkom podniku Whirlpool Slovakia, spol. s r. o. vyrábajúceho automatické práčky vo svojej popradskej fabrike.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies