Mona Lisa vykosená v tráve: Obraz prilákal mnohých zvedavcov

NETKY.SK • 15 Jún 2017, 09:08 • 2 min
Mona Lisa vykosená v tráve: Obraz prilákal mnohých zvedavcov

SLEMENO - Pri obci Slemeno v okrese Trutnov v Českej republike sa v poli objavil portrét Mony Lisy.

slovakia

left justify in out

V pohorí Krkonoše v blízkosti obce Slemeno sa minulý týždeň objavil zaujímavý úkaz. Všimli si ho pomocou dronu. V poli bol kosačkou vykosený azda najznámejší obraz Leonarda da Vinciho Mona Lisa.

 

„Niekto má kruhy v obilí, my máme tvár ženy,“ hovorila so smiechom starostka obce Slemeno Jaroslava Vanclová. „Obec udalosť zviditeľnila, chodia sem ľudia zo širokého okolia,“ dodala.

 

Na kuriózny obraz sa chodia pozerať mnohí zvedavci, deti aj dospelí, miestni aj z ďaleka. „Z blízka vidieť nič nie je, samozrejme, ale je to pekné, že teraz o nás aj vďaka obrázku vedia ľudia z iných miest. Obci to robí reklamu,“ povedala starostka.

 

Obraz vznikol ako marketingová kampaň istej spoločnosti, ktorá sa zaoberá predajom svahových kosačiek. Majiteľ lúky Jiří Stránsky nechcel prezradiť nič viac. Povedal len toľko, že tento umelecký výtvor budú môcť ľudia vidieť približne týždeň, po natočení reklamy pole opäť pokosia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies