VIDEO: V Londýne zadržali viac ako 200 ekoaktivistov

NETKY.SK • 17 Apríl 2019, 08:27 • 2 min
VIDEO: V Londýne zadržali viac ako 200 ekoaktivistov

LONDÝN - Londýnske protesty proti klimatickým zmenám sa zvrhli, a tak musela polícia zatýkať.

slovakia

left justify in out

Klimatické zmeny, ale aj celkové zhoršovanie stavu životného prostredia, sú témou, ktorá v poslednom období veľmi rezonuje. Zaoberá sa ňou predovšetkým mladá generácia. Tá sa aktívne snaží o zlepšenie podmienok. Sú to totiž práve oni, kto sa narodil do zdevastovanej prírody a ťarcha zodpovednosti smerujúcej k náprave tejto situácie spočíva na ich pleciach. Podnikajú preto najrôznejšie aktivity, ktorými by sa postupne dalo dopracovať k zmene.

 

img

 

Jednou z možností, ako na problémy nahlas upozorniť sú aj protesty. Tie sa momentálne odohrávajú v Londýne a prebiehajú už niekoľko dní. Pochopiteľne, sú čoraz radikálnejšie, čo včera vyústilo až do zatýkania.

 

img

 

Britská polícia musela zasahovať, pretože skupina demonštrantov s rozhodla zablokovať niektoré hlavné časti Londýna, kde prerušili dopravu. Už od pondelka blokovali most Waterloo a niekoľko ďalších významných dopravných uzlov.

 

 

Zadržaných bolo až 209 osôb, ktoré boli obvinené z rušenia verejného poriadku a ohrozenia bezpečnosti a plynulosti premávky. Zatýkalo sa aj v areáli ropnej spoločnosti Shell, kde dvaja aktivisti vyliezli na lešenie a červenou farbou nastriekali na fasádu vetu „Shell to vie.“, traja si zasa ruky prilepili ku vchodovým dverám.

 

 

Na čele protestov stála britská aktivistická skupina Extinction Rebellion. Demonštranti z tejto organizácie protestovali aj 1. apríla - vtedy sa na balkóne rokovacej sály Dolnej snemovne britského parlamentu vyzliekli do spodnej bielizne v čase, keď prebiehala rozprava o brexite.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies