Moldavský parlament bude hlasovať o vyslovení nedôvery prozápadnej vláde

NETKY.SK • 22 Október 2015, 18:19 • 2 min
Moldavský parlament bude hlasovať o vyslovení nedôvery prozápadnej vláde

KIŠIŇOV - Moldavský parlament bude hlasovať o vyslovení nedôvery koaličnej vláde krajiny na základe žiadosti, ktorú v parlamente dnes predložila opozícia.

slovakia

left justify in out

Hlasovanie by sa malo podľa informácií agentúry Reuters, ktoré získala od lídra Socialistickej strany Igora Dodona, uskutočniť nasledujúci štvrtok, čo je o tri parlamentné pracovné dni.


Bude vyvrcholením niekoľkotýždňových opozičných protestov vyvolaných škandálom okolo zmiznutia peňazí z troch moldavských bánk v celkovej hodnote viac ako miliardy eur, ku ktorému došlo pred voľbami z vlaňajšieho novembra.


Pre podozrenie z účasti na tejto kauze zatkli moldavské úrady v uplynulom týždni bývalého premiéra Vlada Filata, ktorý následne obvinil predstaviteľov manažmentu niektorých štátnych i súkromných podnikov. Celým prípadom sa zaoberá moldavská prokuratúra.


Proeurópska vláda úradujúceho premiéra Valeria Streleta doterajšie výzvy na odstúpenie odmietala, čím podľa Reuters iba podporovala požiadavky opozície na hlasovanie o vyslovení nedôvery. Moldavská opozícia zostavená so socialistov a komunistov sa vo všeobecnosti považuje za naklonenú blízkym ekonomickým vzťahom s Ruskom, naopak súčasná vládna koalícia má blízko k Európskej únii.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies