Mogheriniová: EÚ sa snaží zabezpečiť prístup humanitárnej pomoci do Sýrie

NETKY.SK • 10 Október 2016, 16:57 • 2 min
Mogheriniová: EÚ sa snaží zabezpečiť prístup humanitárnej pomoci do Sýrie

ŠTOKHOLM - Európska únia sa snaží zabezpečiť dosiahnutie dohody, na základe ktorej sa k ľuďom vo vojnou zničenej Sýrii vrátane obliehaného mesta Aleppo dostane humanitárna pomoc. Uviedla to dnes podľa agentúry DPA vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Federica Mogheriniová.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Únia sa podľa jej slov spoločne s Organizáciou Spojených národov a humanitárnymi združeniami snaží "dopraviť lekársku pomoc do východnej časti Aleppa a zabezpečiť evakuáciu ranených".

 

"Európske stanovisko je úplne jasné: potrebovali by sme zastavenie nepriateľských akcií v Sýrii a neobmedzený prístup pre humanitárnu pomoc v celej Sýrii," povedala dnes Mogheriniová počas svojej návštevy v Štokholme. Dodala, že sa už na túto tému rozprávala s predstaviteľmi OSN, ako aj ministrami zahraničných vecí Ruska a Iránu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies