Petra Vlhová sa vracia domov. Má zdravotné problémy

NETKY.SK • 13 Február 2022, 08:29 • 2 min
Petra Vlhová sa vracia domov. Má zdravotné problémy

PEKING - Slovenská lyžiarka nenastúpi na alpskú kombináciu a na ZOH v Pekingu už nebude súťažiť. Čerstvú olympijskú víťazku v slalome trápi zápal členkovej šľachy.

slovakia

left justify in out

Vlhová mala alpskou kombináciou 17. februára zavŕšiť svoje olympijské účinkovanie. Jej tréner Mauro Pini vysvetlil rozhodnutie skončiť tým, že má pretrvávajúce bolesti zapálenej členkovej šľachy ľavej nohy. Pre tento problém vynechala piatkový super-G a nenastúpila ani na sobotňajší prvý tréning zjazdu.

 

img

 

„Petra sa rozhodla neštartovať v kombinácii v dôsledku zhoršenia zápalu členkovej šľachy. Tento zápal ovplyvňoval jej prípravu už v predchádzajúcich týždňoch. Petra nechcela, aby sa táto situácia na olympiáde ešte zhoršila, pretože do konca sezóny máme pred sebou ešte dôležité ciele. Vráti sa na Slovensko, kde absolvuje liečbu. Plánuje stráviť niekoľko dní doma, aby sa o olympijské emócie podelila so svojimi blízkymi a aby získala energiu, potrebnú na náročný záver seriálu Svetového pohára," uviedol Pini v tlačovej správe SOŠV.

 

Prečítajte si tiež: Slovenskí hokejisti porazili Lotyšsko

 

Dodal, že lyžiarku trápi zápal už od novembra. V Jen-čchingu sa jej po slalome zhoršil. Keď skúsila deň po olympijskom víťazstve trénovať, bolesť bola príliš silná. Preto sa Vlhová a jej tím v nedeľu ráno definitívne rozhodli, že na olympijských tratiach už jazdiť nebude, informuje SOŠV.

 

img

 

Z pôvodne plánovaných štyroch disciplín tak Vlhová štartovala len v dvoch. V obráku obsadila 14. miesto a v dramatickom slalome zvíťazila. Teraz začnú riešiť záležitosti okolo jej návratu na Slovensko.

 

Možno vás zaujme: Zoumovi odobrali týrané mačky, prišiel aj o zmluvu s Adidasom




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies