Krúpa o smrti dcéry Alexandra Dugina: „Hnusná nacistka si smrť zaslúžila."

NETKY.SK • 21 August 2022, 11:48 • 2 min
Krúpa o smrti dcéry Alexandra Dugina: „Hnusná nacistka si smrť zaslúžila."

MOSKVA/ BRATISLAVA - Daria Duginová zahynula, keď automobil značky Toyota Land Cruiser, ktorý šoférovala, roztrhal silný výbuch. Incident sa odohral v sobotu okolo 21.30 h miestneho času približne 20 kilometrov západne od hlavného mesta, v blízkosti obce Boľšije Viaziomy.

slovakia

left justify in out

Zosnulá Daria Duginová bola dcérou ruského politika Alexandra Dugina. V aute mal pôvodne sedieť on, preto Rusi predpokladajú, že nastražená bomba bola určená jej otcovi. 


„Bolo to auto jej otca. Daria bežne používala svoje auto, dnes si však vzala jeho. Bomba bola tak určená jemu, alebo obidvom," uviedol blízky priateľ politika Andrey Krasnov. 

 

img

Miesto tragédie

 

„Výbušné zariadenie nainštalované v aute Toyota Land Cruiser vybuchlo v plnej rýchlosti na verejnej ceste a hneď začalo horieť. Vodička na mieste zomrela.Totožnosť zosnulej bola zistená: je to novinárka a politologička Darja Dugina," napísali vyšetrovatelia vo svojej správe o incidente.

 

Podľa The Guardian sa Dugin a jeho dcéra vracali z akcie mimo Moskvy. Vrátiť sa mali jedným autom, na poslednú chvíľu sa rozhodli, že pôjdu dvomi. Alexander Dugin bol tak na mieste nehody okamžite. Moskva je incidentom zhrozená a dá sa očakávať, že budú nasledovať tvrdé odplatné útoky, a to najmä v Kyjeve.

 

Predstaviteľ Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin na svojom telegramovom kanáli napísal, že Duginovú dcéru zavraždili Ukrajinci. „Teroristi ukrajinského režimu, snažiaci sa zlikvidovať Alexandra Dugina, vyhodili do vzduchu jeho dcéru... V aute. Blahoslavená spomienka na Dariu, je to skutočné ruské dievča!," napísal Pušilin na sociálnej sieti Telegram. 

 

img

Alexander Dugin

 

U nás sa k tomuto činu vyjadril na sociálnej sieti politik zo strany Sloboda a Solidarita Juraj Krúpa. Jeho vyjadrenie vám prinášame v pôvodnom znení. 

 

„Chcela vyvraždiť ukrajinských "podľudi", smrť si došla po ňu. Dcéra ruského Gőebbelsa Alexandra Dugina zahynula pri atentáte. Bola známa ako surová ruská nacistka, ktorá pokladala Ukrajincov za podľudí a volala po ich vyvraždeni. Skôr ako sa naplnila táto jej túžba (ktorá sa nenaplní nikdy), si došla tetka Zubatá po ňu samotnú. Hovorí sa, že o mŕtvych iba dobre. Ale aj v tomto prísloví však existujú výnimky. Napríklad Hitler, Stalin, Pol Pot a teraz Darya," napísal Juraj Krúpa. 

 

Prečítajte si aj: Guterres: Kvôli sankciám hrozí vo svete hladomor

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies