Moderná opera o Stevovi Jobsovi bude mať v sobotu premiéru v Novom Mexiku

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 17:52 • 2 min
Moderná opera o Stevovi Jobsovi bude mať v sobotu premiéru v Novom Mexiku

SANTA FE - Operná scéna v Santa Fe, metropole amerického štátu Nové Mexiko, uvedie v sobotu vo svetovej premiére operu The (R)revolution of Steve Jobs.

slovakia

left justify in out

Autorom hudby moderného diela je skladateľ Mason Bates, ktorý pripravil akúsi zmes sláčikových, dychových pasáží operných scén v kombinácii s využitím gitarových grifov a elektronických prvkov. Libreto pochádza z pera Marka Campbella. V úlohe Steva Jobsa sa predstaví barytonista Edward Parks známy aj z inscenácií Metropolitnej opery v New Yorku.

 

Operu tvorí prológ a 19 obrazov sprevádzajúcich návštevníka životom muža, ktorý bol kedysi tvárou firmy Apple či géniom za iPhonom. Steve Jobs, ktorého životom sprevádza opera diváka, avšak bez zachovania chronológie, prehral v roku 2011 svoj boj s nádorovým ochorením. Odvtedy sa o tomto velikánovi moderných dejín nakrútili tri filmy a vznikla o ňom i divadelná hra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies