Mladý vodič z Ukrajiny včera v Bratislave spôsobil nehodu. Za úmyselný prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky mu hrozí dvojročný trest

NETKY.SK • 31 Január 2024, 11:54 • 2 min
Mladý vodič z Ukrajiny včera v Bratislave spôsobil nehodu. Za úmyselný prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky mu hrozí dvojročný trest

BRATISLAVA - Vadym K., 20-ročný občan Ukrajiny, skončil za mrežami po havárii, keď viedol auto pod vplyvom návykovej látky. Polícia ho obvinila z úmyselného ohrozenia, a teraz čelí hrozbe trestu odňatia slobody na až dva roky.

slovakia

left justify in out

20 – ročný Vadym K., občan Ukrajiny, bol hliadkou dopravnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na príslušné policajné oddelenie po tom, čo viedol osobné motorové vozidlo pod vplyvom návykovej látky.

Podľa doposiaľ zabezpečenej dôkaznej situácie včera (30.01.2024), v skorých ranných hodinách na križovatke nadjazdu Budatínska s Budatínskou ulicou viedol motorové vozidlo zn. Honda. Pri odbočovaní vľavo na Budatínsku ulicu dostal šmyk a následne s vozidlom narazil do obrubníku. 20 – ročný Vadym K. bol na mieste podrobený vykonaniu dychovej skúšky, ktorou mu bola nameraná hodnota 0,89mg/l, čo predstavuje 1,85 promile.

Poverený policajt odboru dopravných nehôd KDI Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave vzniesol obvinenie 20 – ročnému Vadymovi K. za úmyselný prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí 20 – ročnému Vadymovi K. trest odňatia slobody až na dva roky.

Polícia preto opäť apeluje na vodičov, aby boli na cestách voči sebe ako aj k ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj / Facebook, Foto: Polícia SR - Bratislavský kraj / Facebook
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies