Mladý Afričan vynašiel inteligentné rukavice, ktoré vám preložia znakovú reč do hovorovej

NETKY.SK • 17 Apríl 2019, 16:56 • 2 min
Mladý Afričan vynašiel inteligentné rukavice, ktoré vám preložia znakovú reč do hovorovej

BRATISLAVA – Veda jednoducho nemá hranice. Jedno príslovie hovorí: "Nehovorte mi, že obloha je limit, keď na Mesiaci sú stopy človeka." Neustále napredovanie spojené s vedeckým a technickým pokrokom zľahčuje ľuďom každodenný život.

slovakia

left justify in out

Viac ako 30 miliónov ľudí po celom svete má poruchu reči. U týchto ľudí je na dennej báze, že sa niekde jednoducho nevedia dohovoriť. Veď ruku na srdce, koľkí z nás poznajú posunkovú reč? Pokiaľ to nie je nevyhnutné, neučíme sa ju. Keď tento problém videl Roy Allela, 25-ročný  ambiciózny technologický nadšenec z Kene, pripravilo mu to cestu k jeho najnovšiemu vynálezu. Roy pracuje momentálne v spoločnosti Intel v oblasti zameranej na zber údajov na University of Oxford. Vymyslel inteligentné rukavice, ktoré konvertujú pohyby znakového jazyka do hovorovej reči.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🏃🏽‍♀️💨 #START ON YOUR PROJECT ❗️ ————————#signio—#royallela ————————————————— 🗣 SHOP NOW🛒 ❗️ ————————————————— 😲 💡 & 💭 💫✨ ————————————————— **👨🏾‍💻WWW.ILIVESUITE.COM👩🏽‍💻**————————————————— SUBSCRIBE: Information, Inspiration, & Evaluations especially for you❗️ —————————— #build #ecommerce #investinyourbrand #startup #smallbusiness #entrepreneur #founder #creator#blacktech #Unicornblackbusiness Professionalblackamoors #digitalondemandsolutions #ny #nj #unicornblackbusiness #projectmanagement #curators #computerrepair #technicalsolutions #adminstrative #webdevelopment #projectdevelopment #robot #ai #technology #engineer

Príspevok, ktorý zdieľa ILIVESUITE (@ilivesuite),


Sám vynálezca nazval svoj model ako Sign-IO. Tieto rukavice majú senzory pohybu na každom jednom prste. Tie potom na základe pohybu začnú meniť znaky posunkovej reči na slová a celé vety. Rukavice sú pripojené k aplikácii, ktorá rozlišuje jednotlivé slová, cez Bluethooth. 
 

img

Zdroj: ilivesuite/Instagram


Aplikácia, ktorá je nevyhnutnou súčasťou celého vynálezu ma viacero variant. Môžete si v nej zvoliť jazyk, pohlavie a dokonca aj výšku hlasu. Je až neskutočné, že výsledky sú presné až na 93%. Zvuk nie je jediný prispôsobiteľný aspekt rukavíc, ktoré môžu byť navrhnuté akýmkoľvek možným spôsobom - od Spider-Mana až po rukvice, aké nosia princezné v rozprávkach. Roy je dokonca názoru, že ak rukavice vyzerajú štýlovo, alebo sa podobajú na ruky nejakého superhrdinu, každé dieťa bude chcieť vedieť prčo ich máte a hlavne, na čo sa používajú.

 


Roya Allelu môžeme teda nazvať aj technickým géniom. Nikomu na svete sa ešte nepodarilo vymyslieť a skonštruovať niečo podobné. Jeho najbližším cieľom je dosiahnuť to, aby do každej špeciálnej školy v Keni pribudli aspoň dva páry takýchto rukavíc. Vynálezca dúfa, že jeho prototyp by mohol pomôcť miliónom detí so sluchovým alebo rečovým postihnutím po celom svete.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies