Mladí Slováci už nad Atlantikom

NETKY.SK • 18 December 2014, 17:20 • 2 min
Mladí Slováci už nad Atlantikom

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov, ktorú čaká na prelome rokov svetový šampionát v kanadských mestách Toronto a Montreal, mala vo štvrtok tranzitný deň.

slovakia

left justify in out

Ráno po siedmej hodine odcestovali hokejoví mladíci z Bratislavy na viedenské letisko vo Schwechate, odkiaľ o 10.35 h nabrali kurz Toronto.

Plánovaný prílet na najvyťaženejšie kanadské letisko Lestera B. Pearsona majú Slováci o 14.25 h miestneho času, teda 20.25 h SEČ. Odtiaľ sa výprava presunie autobusom do 137 km vzdialeného Peterborough. "V meste ležiacom severovýchodne od Toronta budú zverenci trénera Ernesta Bokroša dolaďovať formu na šampionát a zohrajú dve prípravné stretnutia - s Českom a Švajčiarskom," informovala Zuzana Chrenková, manažérka reprezentačných akcií a podujatí v SR. Podľa predpovede počasia čaká slovenských hokejistov v čase príletu mráz -2°C a vietor do 20 km/h. Ďalšie dni budú teploty nižšie aj počas dňa. 

 

Do kádra slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov sa nezmestili z prípravného kempu piati hráči - Lukáš Dubeň, Frederik Fekiač, Dominik Briestenský, Peter Galis a Lukáš Hrušík. Naopak, priamo v dejisku juniorských MS sa k tímu pripoja štyria mladíci - brankár Daniel Gibl, obranca Patrik Maier a útočníci Matej Paulovič a Juraj Šiška. 

 

"Rozhodnutie trénerov pred šampionátom je vždy najťažšie. S chlapcami, ktorí necestujú do Kanady, sme sa zhovárali už v hoteli. Povedali sme im dôvody so spätnou väzbou, na čom ešte majú pracovať. Káder je ešte otvorený, pretože až po prípravných dueloch vyradíme jedného obrancu a jedného útočníka," informoval kouč Ernest Bokroš. 

 

Slováci odohrajú svoje zápasy A-skupiny MS v Montreale. Ich prvým súperom bude v piatok 26. decembra domáca Kanada (2.00 h v sobotu nadránom SEČ). Potom postupne prídu na rad súboje s Fínskom (27. 12.), USA (29. 12.) a Nemeckom (30. 12.). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies