Mladí Nitrania sa predstavia v predkole Ligy majstrov!

NETKY.SK • 31 August 2017, 14:32 • 2 min
Mladí Nitrania sa predstavia v predkole Ligy majstrov!

NYON/NITRA - Súpermi futbalistov FC Nitra do 19 rokov v 1. predkole majstrovskej vetvy mládežníckej Ligy majstrov 2017/2018 budú rovesníci z macedónskeho klubu Škendija Tetovo.

slovakia

left justify in out

Úvodné stretnutie 1. predkola odohrajú zverenci Martina Babineca v domácom prostredí 27. septembra, odveta v Macedónsku je na programe 18. októbra. Žreb vo švajčiarskom Nyone, sídle Európskej futbalovej únie (UEFA), rozhodol aj o tom, že v prípade postupu si Nitra v novembrovom 2. predkole (termíny 1. a 22. 11.) zmeria sily s úspešným z dvojice FK Liepaja (Lot.) - Šachťor Soligorsk (Biel.).

Predvlani zažilo Slovensko v mládežníckej LM premiéru zásluhou účinkovania FK Senica. Mužstvo zo Záhoria v úvodnom predkole tesne nestačilo na rovesníkov z FC Turín (0:0 doma, 1:2 vonku). Vlani sa v tejto súťaži predstavil práve FC Nitra, v úvodnom predkole bol nad jeho sily španielsky FC Málaga (2:3 doma, 0:5 vonku). "Tajne sme chceli luxemburské mužstvo (F91 Dudelange, pozn.). Je to hrateľný tím a určite chceme ísť do druhého kola," povedal kouč nitrianskej "devätnástky" Babinec.

 

"Ťažko povedať, možno aj luxemburský súper by nás mohol prekvapiť. Prípadne, zaujímavý zápas by bol s Bordeaux, lebo je to atraktívny súper. Ja som sa chcel vyhnúť súperovi, s ktorým sme hrali v poslednom čase - Honvédu Budapešť. Nie z dôvodu kvality, ale preto, lebo s nimi hrávame raz alebo dvakrát do roka v príprave. Spokojní sme, pre nás je Liga Majstrov 'Liga majstrov'. My sme veľmi neriešili, či to je taký alebo onaký súper. Ja si myslím, že sú to súperi, ktorí sú hrateľní a zdolateľní. Šance sú tak päťdesiat na päťdesiat. Čo mám informácie, tak je to dosť futbalové mužstvo. Ich muži budú hrať v Európskej lige, takže svoju kvalitu budú mať. Typickí Juhoslovania, technickí a dynamickí. Bude to zaujímavý dvojzápas. Myslím si, že nemôžeme mať iné ambície, chceme určite postúpiť a ísť do ďalšieho kola. My máme svoj štýl futbalu, chceme hrať aktívne. Pozrieme si, čo by na súpera mohlo platiť, budú tam nejaké menšie korektúry. Ten štýl, ktorý vštepujeme našim hráčom, tak tým sa chceme prezentovať aj v tejto súťaži," vyhlásil Babinec. Do tímu plánuje povolať aj hráčov, ktorí vlani bojovali proti Málage: "Do LM môžu nastúpiť aj hráči z ročníka 1998, to určite využijeme. Tréningový proces zmeníme, preložili sa nám aj zápasy. Budeme sa snažiť na súpera čo najlepšie pripraviť."

Mládežnícka Liga majstrov je rozdelená na dve časti. V majstrovskej vetve účinkuje 32 národných šampiónov, na ktorých čakajú dve predkolá hrané systémom doma - vonku. Po nich zostane v hre osem tímov. V skupinovej fáze sa predstaví 32 dorasteneckých mužstiev tých klubov, ktoré štartujú aj v seniorskej LM. Osem víťazov skupín prenikne do jarného osemfinále. Zvyšné okteto osemfinalistov vzíde zo súbojov play-off, v ktorých si zmerajú sily tímy z druhých priečok skupinovej fázy a osem najlepších po predkolách majstrovskej vetvy. Od play-off sa hrá vyraďovacím spôsobom na jeden duel. Finále je na programe 23. apríla v Nyone. V uplynulej sezóne triumfoval rakúsky Red Bull Salzburg, vo finále prekonal portugalskú Benficu Lisabon 2:1.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies