Petra Vlhová opäť zvíťazila. Vo Fínsku má ďalšieho soba

NETKY.SK • 21 November 2021, 15:31 • 2 min
Petra Vlhová opäť zvíťazila. Vo Fínsku má ďalšieho soba

LEVI - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová vyhrala v nedeľu aj 2. slalom novej sezóny Svetového pohára. Vo fínskom Levi zdolala o 47 stotín spolufavoritku Mikaelu Shiffrinovú z USA a zopakovala triumf zo soboty. Tretia skončila Lena Dürrová z Nemecka (+0,78 s).

slovakia

left justify in out

Vlhová vyhrala vo fínskom stredisku celkovo už 5-krát a 4-krát za sebou. Získala už svoj 22. triumf vo SP v kariére, na konte má spolu 47 pódiových umiestnení. Štrnásťkrát bola druhá a 11-krát skončila na 3. priečke. V Levi triumovala aj v roku 2017 a 2-krát vlani. V roku 2016 obsadila 3. miesto a v roku 2018 skončila druhá.

 

img

 

Slovenka išla na rytmickej trati takmer bezchybne v oboch jazdách, a tak ako aj v sobotu mala v 1. i 2. kole najlepšie časy. Po 1.  kole viedla o 18 stotín pred americkou rivalkou Shiffrinovou, priebežne 3. bola Švajčiarka Michelle Gisinová (+0,36). Shiffrinovej 2. kolo veľmi nevyšlo, mala až 6. najlepší čas, ale nestratila veľa a 2. miesto si obhájila. Postavenie na pódiu bolo rovnaké ako v sobotu, po nedeľných pretekoch mohla byť spokojná aj Martina Dubovská. Slovenská lyžiarka, reprezentujúca Českú republiku, dosiahla svoj najlepší výsledok v SP v kariére, skončila na 6. mieste.

 

Prečítajte si tiež: Petra Vlhová vyhrala úvodný slalom sezóny Svetového pohára

 

Po pretekoch mala Vlhová opäť milú povinnosť nakŕmiť soba a dať mu meno, túto tradíciu zaviedli pre víťazky v Levi v roku 2013. "Zatiaľ neviem, aké mu dám meno, ale rozmýšľam, že si už asi budem musieť založiť sobiu farmu," smiala sa obhajkyňa veľkého glóbusu tesne po pretekoch pre Eurosport. Na čele priebežného hodnotenia SP majú Vlhová so Shiffrinovou zhodne 260 bodov. "Milujem Levi, mám to tu veľmi rada. Bol to veľký boj, ale dokázala som to. Chcem sa poďakovať trénerovi, celému tímu i rodine, lebo bez nich by som to nedokázala. Som naozaj veľmi šťastná," vyznala sa Vlhová.

 

img

 

Výsledky nedeľného slalomu v Levi:

1. Petra VLHOVÁ (SR) 1:45,22 min, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,47 s, 3. Lena Dürrová (Nem.) +0,78, 4. Wendy Holdenerová +0,97, 5. Michelle Gisinová (obe Švaj.) +1,24, 6. Martina Dubovská (ČR) +1,40, 7. Ana Buciková (Slov.) +1,46, 8. Katharina Liensbergerová +1,46, 9. Katharina Truppeová +1,66, 10. Katharina Huberová (všetky Rak.) +1,77

 

Možno vás zaujme: REPORTÁŽ: Majk Spirit má nové hobby, jeho hrdinom je legenda Muhamamd Ali

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies